Депутати са подали сигнал за висяща ламарина от покрива на

...
Депутати са подали сигнал за висяща ламарина от покрива на
Коментари Харесай

Вятърът отнесе ламарини и от покрива на БАН и МС, във Враца обявиха бедствено положение

Депутати са подали сигнал за висяща ламарина от покрива на Българската академия на науките. За това оповестява " Булфото ", публикувайки и фотоси с вредите по покрива на Българска академия на науките. 

 Снимка: BulFoto

На фрагментите се вижда по какъв начин служители на избавителната работа се пробват да обезопасят региона и са се качили на покрива, с цел да реалокират огромното парче ламарина. 

 Снимка: BulFoto

Малко по-рано bTV заяви, че вятърът е нанесъл вреди и върху Ботаническата градина на Българска академия на науките. Изпочупени са прозорци, а поради падналите стъкла са потърпевши и някои от растенията, отглеждани от Академията.

 Снимка: BulFoto

По думите на доцент Антоанета Петрова вредите не са толкоз огромни, само че се изисква време и интензивен труд, с цел да се възстановят прозорците и да се засадят отначало растенията.

Междувременно Dariknews.bg предава, че ламарина се е откъснала и от покрива на Министерския съвет, до момента в който в постройката министрите и министър председателят показват доклада на служебното държавно управление. Пожарникари още веднъж са се покачили на покрива.

Вижте всички фотоси ТУК> > >

На " Симеоновско шосе " в столицата спешните екипи отстраниха паднала 50-годишна топола. Тя е паднала на автобусна спирка, само че няма потърпевши хора. Изкривила е обаче моста на реката, предава Българска национална телевизия.

Граждани подадоха сигнал, че в двора на 133 учебно заведение в София са леко наклонени и дори откъснати антени на Гражданска отбрана. Директорката на учебното заведение е разпоредила децата да не излизат на открито, до момента в който бъде отхвърлен казусът, прибавя Националната телевизия.

На този декор частичното бедствено състояние във Враца стана бедствено състояние. 

Заради увеличаващите се пориви напразно обсегът на бедственото състояние е уголемен, като в него са включени както градът, по този начин и обитаемоте места. Към момента поривите напразно са със скорост над 140 км/ч, написаха от Общината в формалната си страница във Фейсбук.

 Снимка: Община Враца

Ураганният вятър е нанесъл съществени вреди в квартал " Кулата ", където електрозахранването е прекратено и са компрометирани покриви на къщи. В село Лиляче естествената буря е увредила стълбове на уличното осветяване, има изкоренени дървета и развалени покривни структури. Във Власатица е опустошен покривът на пенсионерския клуб.

На територията на града не престават сигналите на жители за рискови дървета, паднали билборди, пътни знаци и изолации на жилищни здания.

 Снимка: Община Враца

Всички екипи на БКС, Пожарна сигурност и служещите във Военно формирование 54 990 са ангажирани с отстраняването на вредите, прибавят от община Враца.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР