Депутати от групата на БСП съобщиха на брифинг в Народното

...
Депутати от групата на БСП съобщиха на брифинг в Народното
Коментари Харесай

БСП сезират Европейската прокуратура за работата на варненския кмет Иван Портних

Депутати от групата на Българска социалистическа партия оповестиха на брифинг в Народното събрание, че подават сигнал до Европейската прокуратура за активността на варненския кмет Иван Портних. Сигналът е обвързван със обстановката към Пловдивския панаир и респективно с Дупката в центъра на Варна. Депутатът Борислав Гуцанов добави още няколко образеца за дейности и безучастие на Портних, които по думите му, в случай че не са закононарушения, приказват за цялостната му некадърност да се оправи с проблемите на града.



Социалистът разяснява, че и в Манхатън няма парцел, който да има цената на Дупката, както беше изчислена от ръководството на ГЕРБ на държавно и локално равнище.

Гуцанов изясни също, че отговорност от варненския кмет би трябвало да се търси и за удълбочаването на канала море-езеро във Варна, за което са дадени 430 милиона. То обаче не може да реализира задачата си, тъй като няма отговор за укрепването на Аспарухов мост при процеса. Друг проблем е тръбата, която замърси канала с фекални води.



“5 години, повече от един мандат кметът на Варна Иван Портних не може да реши този проблем ”, разяснява Гуцанов. Той акцентира, че в случай че при първичното слагане на тръбата има нередности, прокуратурата би трябвало да потърси наказания и от тези, които са виновни за това.



Друг случай, по който Българска социалистическа партия желаят инспекция на варненския кмет е новото Рибарско пристанище, което е неизползваемо поради неприятно пресмятане на теченията и е запълнено съвсем изцяло с пясък. “Както Христос върви по водата, по този начин и варнеци могат да минат по нея от единия до другия завършек на пристанището ”, разяснява Борислав Гуцанов. Той добави, че в плана има европейски средства, което обуславя сигнала до Европейската прокуратура.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР