Депутати от ГЕРБ - СДС и Продължаваме промяната - Демократична

...
Депутати от ГЕРБ - СДС и Продължаваме промяната - Демократична
Коментари Харесай

ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ в остър спор за бюджета

Депутати от ГЕРБ - Съюз на демократичните сили и " Продължаваме промяната - Демократична България " си размениха остри реплики в границите на бюджетните диспути. Красимир Вълчев от ГЕРБ предизвести, че има съществени скрити дефицити във финансовата рамка:

" Да, ние не можем да понижим разноските доста под това равнище. В момента при 3% недостиг секторите са цялостни със скрити дефицити. Имаме най-малко 3-4% скрити дефицити. И неслучайно в комисиите се чуваха единствено негативи за този бюджет ".
 
Венко Сабрутев от " Продължаваме промяната - Демократична България " отвърна, че политиката на кабинетите на ГЕРБ е била " на стабилната беднотия " и упрекна Вълчев, че само " плаши обществото ":

" Едно си баба знае, едно си баба бае. Всяка година еднакъв репертоар се пробвате да продадате на обществото - а точно за големи дефицити. 4% прикрит недостиг. Не ви ли омръзна да говорите едно и също. До месец ноември дефицитът е едвам 0,6% от гласувания - наблягам -  до 3% ".

Междувременно Тома Биков от ГЕРБ - Съюз на демократичните сили разгласи, че водачите на парламентарните групи на неговата политическа мощ и на Движение за права и свободи са убедили финансовия министър да усили бюджета за просвета, съобщи БНР.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР