Депутати от фракцията на Либерално-демократическата партия на Русия (ЛДПР) начело

...
Депутати от фракцията на Либерално-демократическата партия на Русия (ЛДПР) начело
Коментари Харесай

Лоша вест за имотите на богати руснаци у нас

Депутати от фракцията на Либерално-демократическата партия на Русия (ЛДПР) отпред с нейния водач Леонид Слуцки внесоха в Държавната дума законопроект, който предлага да се забрани на лица, заемащи основни за сигурността и суверенитета на страната длъжности, да имат благосъстоятелност в непознати страни.

Документът е публикуван в базата данни на съветския парламент.
-->
Ако проектозаконът бъде признат, ще се отнася и до авторитетните руснаци с парцели в България, където има цели затворени съветски комплекси в курортните местности.

По данни на Генералното консулство на Руската федерация над 400 хиляди руснаци притежават близо 500 хиляди имота единствено в източната част на България, написа Блиц.

По приблизителни калкулации на брокери най-малко 30 милиарда лв. в недвижимо имущество са били вложени от руснаците в страната ни през последните 10 години.

По-специално законопроектът се отнася за депутати и сенатори от Държавната дума, федерални министри, лица, заемащи избрани длъжности в прокуратурата, Следствения комитет, съветското Министерство на вътрешните работи, Централната банка и Сметната палата.

Авторите на самодейността напомнят, че понастоящем лицата, които заемат " длъжности от решаващо значение за сигурността и суверенитета на страната ", не могат да имат непознато поданство и сметки отвън Русия.

Въпреки това тази категория лица към момента има право да има недвижима благосъстоятелност в непознати страни, се споделя в обяснителната записка.

ЛДПР смята, че " в днешните действителности въвеждането на сходна възбрана е по-актуално от всеки път ".

" В плана на федерален закон се предлага възбрана за владение на недвижимо имущество в непозната страна и на територии, които правят вражески дейности по отношение на Руската федерация, съветските юридически лица, във връзка с кръга лица, открит с член 2 от федералния закон " За възбрана на избрани категории лица да откриват и имат сметки (депозити), да съхраняват парични средства и полезности в задгранични банки, ситуирани отвън Руската федерация, и да имат и/или употребяват задгранични финансови принадлежности ".
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР