Депутати от долната камара на британския парламент разрешиха гейбраковете и

...
Депутати от долната камара на британския парламент разрешиха гейбраковете и
Коментари Харесай

Британски депутати промениха закон от 1861 г. и разрешиха гейбраковете и абортите в Ълстър

Депутати от долната камара на английския парламент позволиха гейбраковете и абортите в Северна Ирландия (Ълстър), като одобриха ремонти в закон от 1861 година, съобщи Агенция Франс Прес.

За разлика от останалата част от Обединеното кралство, където абортът е легален от 1967 година, в Ълстър изкуственото спиране на бременността е позволено единствено в случай че има риск за живота на майката. Нарушителите може да бъдат наказани на пожизнен затвор, в сходство със закона, датиращ от 1861 година Еднополовите бракове, които са позволени в останалата част от Обединеното кралство, остават неразрешени в Северна Ирландия.

Сега поправките би трябвало да бъдат утвърдени от горната камара на английския парламент, Камарата на лордовете. Те няма да влязат в действие, в случай че в Северна Ирландия бъде образувано провинциално държавно управление до 21 октомври. Ълстър е без държавно управление от януари 2017 година и настоящите му работи са ръководени от Лондон. Вчера депутати от Лейбъристката партия, главната опозиционна мощ във Англия, се възползваха от това, с цел да прокарат законови ремонти в Камарата на общините, макар опозицията на водещата северноирландска политическа мощ, Демократичната юнионистка партия - съдружен сътрудник на премиера в оставка Тереза Мей, против смекчаването на нормативната уредба по тези въпроси.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР