Депутати коментираха в кулоарите на парламента протеста на Възраждане срещу

...
Депутати коментираха в кулоарите на парламента протеста на Възраждане срещу
Коментари Харесай

За и против в НС: Депутатите коментарат протеста срещу зеления сертификат

Депутати разясниха в коридорите на Народното събрание митинга на " Възраждане " против зеления документ. Членове и симпатизанти на партията излязоха на проява, с цел да изразят несъгласието си със здравните ограничения. Протестът бе проведен, откакто депутатите одобриха в постройката на Народното събрание да се влиза с годен документ за имунизация, преболедуване, съществуване на антитела или негативен тест за ковид.

Станислав Балабанов от " ИТН " /ИТН/ съобщи пред медиите в Народното събрание, че всеки български жител има право да стачкува без значение по каква тематика. Той напомни, че партията е срещу зеления документ. По думите му тази мярка е неефективна. Има Такъв Народ обаче няма да се включи в митинга на " Възраждане ", съобщи Балабанов.

Неговият съпартиец - Андрей Чорбанов, означи, че Има Такъв Народ има присъединяване в актуалното ръководство и като предан член на коалиция не може да взе участие в демонстрацията против зеления документ. Според него протичащото се по света удостоверява позицията на пратията и безсмислието на всичко, което касае зеления документ. Аргументира се с обстоятелството, че във Франция през вчерашния ден са регистрирани 350 000 положителни случая. На въпрос дали ще се включи в митинга, Чорбанов отговори: " Няма нищо общо едното с другото. Моята позиция може да съвпадне и с много странни организации в целия свят. Това, че има съвпадане на позиция, няма значение ".

Стоян Михалев от " Демократична България " /ДБ/ поддържа зеления документ и имунизацията. Той показа пред публицисти, че поради пандемията е изгубил близки хора.

" Всички видяхме, несъмнено, че огромна част от депутатите на " Възраждане " са имунизирани. И освен себе си са се ваксинирали, а и своите фамилии и близки. Тоест, те са взели верните ограничения, само че това, което е безусловно недопустимо е, когато те пазят себе си, да излизат обществено и да споделят " Това не оказва помощ. Ваксината не работи. Това не е същинска ваксина, а нещо друго, което не прави работа и не избавя човешки животи. Много значимо е да се пазим и да не разрешаваме вирусът да лишава хората от нас, " разяснява депутатът пред медиите.

Михалев сподели, че зеленият документ не е здравно средство, само че по думите му, е инструмент за ограничение на разпространяването на COVID-19. Той счита, че човешкият живот е на първо място. Михалев е срещу митинга на " Възраждане ".

Искрен Митев от " Продължаваме Промяната " е на мнение, че неговата парламентарна група поддържа правото на хората да показват обществено недоволството си. Той обаче уточни, че в условия на появяването на нов вид на ковид - Омикрон - това не е най-разумното. Приоритет е здравето на хората, безапелационен бе той.

Управляващото болшинство се пробва да изолира опозицията, съобщи Цончо Ганев от " Възраждане ". От трибуната на Народното събрание той изчете декларация от името на парламентарната група.

Ганев уточни, че партията е била ощетена при сформирането на непрекъснатите комисии и подкомисии. Това е потъпкване на парламентарните обичаи, настоя Ганев. Според него " Възраждане " са лимитирани и поради въвеждането на зеления документ за влизане в постройката на Народното събрание. Забранихте и не позволявате на част от опозицията да влиза в Народното събрание, съобщи депутатът. Ганев дефинира това като потъпкване на демокрацията и използване на двойни стандарти.

Депутатът сложи въпрос и за карантинирането на участниците в Консултативния съвет за национална сигурност /КСНС/, който се организира в понеделник. След него ръководителят на Народното събрание Никола Минчев даде позитивна проба за ковид, а против останалите, присъстващи на съвещанието, бяха въведени съответните здравни ограничения.

Лидерът на " Възраждане " Костадин Костадинов също участва на КСНС и е под карантина.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР