Депутатът от СДС в парламентарната група ГЕРБ-СДС доц. Медиха Хамза

...
Депутатът от СДС в парламентарната група ГЕРБ-СДС доц. Медиха Хамза
Коментари Харесай

Доц. Медиха Хамза участва в Кръгла маса, свързана с качеството на образованието по социална работа

Депутатът от Съюз на демократичните сили в парламентарната група ГЕРБ-СДС доцент Медиха Хамза взе участие в Кръгла маса по качеството на образованието по обществена работа. Като депутат и член на Комисията по обществени действия и Комисията по обучение в Народното събрание, доцент Хамза бе посетител на самодейността, дружно с депутатът от Българска социалистическа партия Валентина Димова, също член на комисията по обучение.

Участие в Кръглата маса взеха и ректорът на Великотърновския университет " Св.св. Кирил и Методий " проф. доктор Димитър Димитров и проф. Елиза Стефанова, член на Националната организация за оценяване и акредитация (НАОА).



Събитието се състоя във Велико Търново, а в него взеха присъединяване преподаватели от всички висши образователни заведения в страната, в които се преподават и учат дисциплини, свързани със обществената работа.

Доц. Хамза приветства всички посетители и бе безапелационна, че по време на форума, всички специалисти са обединили отзиви по 10 пункта, значими за по-качественото обучение в дисциплините, свързани със обществената работа.

Според специалистите, по-активното включване на академичната общественост в създаването на разбори и планове на нормативни актове, би довело до напредък в образованието в тази област. Мнението, че взаимната работа с Министерството на труда и обществената политика и Министерството на образованието в създаването на нормативен документ, обезпечаващ материалното заплащане на работещите в базовите институции експерти в региона на обществената работа, участващи в провеждането на настоящата и държавната процедура и стажовете на студентите от професионалното направление, бе една от обсъжданите точки, по която се дискутира и се реализира единодушие.

  

Актуализацията на образователните проекти, разширението на дейностите, свързани с разпространение на научните и на практика достижения в обществената работа, обвързаността на възнагражденията на обществените служащи с тяхното обучение и подготовка, както със значимостта на обществената работа за развиването и просперитета на обществото, както и основаване на условия за стимулиране на висшите учебни заведения за приобщаване на студентите със специфични просветителни потребности посредством обезпечаване на налична просветителна среда.

Депутатът доцент Медиха Хамза все интензивно присъединяване в полемиката и приветства самодейността, която, пос думите ѝ, неизбежно ще докара до ефикасност и такива конгреси са потребни за просперитета на обвързаните със обществената работа хора в България.

По материала работи Геновева Михайлова, ДНЕС+
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР