Депутатът от Продължаваме промяната Христо Петров, по-известен с артистичния си

...
Депутатът от Продължаваме промяната Христо Петров, по-известен с артистичния си
Коментари Харесай

Христо Петров иска оставка на Гешев: Не вярвам на тази прокуратура

Депутатът от " Продължаваме промяната " Христо Петров, по-известен с артистичния си псевдоним Ицо Хазарта, разгласи, че няма да спомага на прокуратурата по следствието на случая за отправени към него закани. Той е безапелационен, че би подкрепил следствието едвам когато има нов и самостоятелен основен прокурор, като на практика се нарежда измежду искащите оставката на Иван Гешев.

Случаят за отправени закани огласи преди дни самият Петров от парламентарната естрада. Това докара до реакция на държавното обвиняване, което се самосезира.

Сега депутатът заяви, че днес от прокуратурата решили да отидат в Народното събрание, с цел да му връчат писмо. Христо Петров подчертава върху събитието, че това се случва не на домашния му адрес, както е по закон, а в Народното събрание. 

" Днес от прокуратурата решили да дойдат в Народното събрание, с цел да ми връчат писмо. Не на домашния адрес, както е по закон, а в Народното събрание - пред двеста публицисти и камери, с цел да може всички да забележим какъв брой добре се оправят в битката против престъпността. Дори и единствено това малко нещо споделя задоволително ", разяснява Петров.

В обявата си в обществените мрежи той акцентира, че не има вяра на тази прокуратура и също така не познава нито един човек, който да им има вяра.

" Единственото вярно нещо е да не вземам участие в тяхната игра. А в деня, в който България има нов и самостоятелен основен прокурор - първата ми работа ще бъде да го срещна в детайли със случая, за който описах преди дни ", изясни депутатът.

При дебатите за избора на кабинета с министър председател Кирил Петков в понеделник (13 декември) Христо Петров обяви от парламентарната естрада, че е бил заплашван, че ще загуби най-ценното си, в случай че поддържа Кирил Петков и Асен Василев и влезе във групировката.

" С огромна част от вас се познаваме. Реших най-простичко да попитам вашите началници и спонсори що за хора са Киро и Асен и за какво да не им имам вяра. Знаете ли какъв отговор получих? Не получих нито една информация по този въпрос. Но получих недвусмислено обръщение, че в случай че продължа да поддържам Кирил Петков и Асен Василев, ще изгубя най-ценното нещо, което имам. И ми се желае хората - създатели на концепцията да получа това обръщение, да знаят, че то е може би най-силната мотивация да заявя, че моето място е тук в този тим. Аз имам вяра в него и съм уверен, че той ще работи за България ", сподели в пленарната зала Петров.

Впоследствие Софийска районна прокуратура заяви, че се самосезира по отношение на изказването. Институцията разясни, че наблюдаващ прокурор ще извърши персонална инспекция по случая. В хода на същата са изпратени писма до Народното събрание и до Министерство на вътрешните работи, в които по отношение на изказванията са отправени и съответни въпроси. Поискано е да бъде конкретизирано - евентуално от кого са направени заканите, кога и къде се е случило това и по какъв метод са отправени съответните закани.

В коридорите на Народното събрание вътрешният министър Бойко Рашков съобщи, че и към него са отправяни закани. Засега Рашков не е обявил дали ще сътрудничи на прокуратурата.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР