Депутатът от Продължаваме промяната-Демократична България Стою Стоев бе избран за

...
Депутатът от Продължаваме промяната-Демократична България Стою Стоев бе избран за
Коментари Харесай

Важна победа за ПП-ДБ. Техен депутат стана шеф на комисия

Депутатът от " Продължаваме промяната-Демократична България " Стою Стоев бе определен за ръководител на правната комисия в Народното събрание.

Изборът мина с гласовете на ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ. " Против " се оповестиха Движение за права и свободи, Българска социалистическа партия и " ИТН ", а " Възраждане " гласоподаваха " въздържал се ".
-->
" Смятам, че не е допустимо и не е редно в българския парламент по този метод да се избират ръководители на комисии ", сподели Кристиян Вигенин от Българска социалистическа партия и изясни, че до момента те са се избирали на база реализирано единодушие сред парламентарните групи или реализирано болшинство.

" Вие си позволихте още от самия старт на Народното събрание от ГЕРБ, " Продължаваме промяната " и " Демократична България " да вършиме такива сепаративни съглашения, които са срещу конституцията и правилника на Народно събрание. Събрали се две групи, решили си, ротират се и на процедура вие разкъсвате единството на Народното събрание ", изясни Вигенин за какво левицата е гласувала " срещу ". Нямало общо с неговите качества.

" Знаете, че сходни сделки за избиране на ръководители и ротиране и избиране на ръководители и позорен любовен танц сред две парламентарни групи опонира на конституцията на парламентаризма. Това, което наблюдавахме сега и гласувахме " срещу ", е следващото унизително отношение на две парламентарни групи към целия парламент и българския народ ", сподели Тошко Йорданов от Има Такъв Народ и изясни, че те три седмици са залъгвали хората, че ще вършат държавно управление, а ГЕРБ са достигнали " дъното на самоунижението пред Политическа партия ".

" Сега би било сносно, в случай че в този момент при втория мандат вземете да се съберете и единия да арестува другия, а другия да арестува пък другия, тъй че да предоставите наслада на целия български народ ", сподели той.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР