Депутатът от Продължаваме промяната Даниел Лорер, заедно с румънски и

...
Депутатът от Продължаваме промяната Даниел Лорер, заедно с румънски и
Коментари Харесай

Предлагат премахване на граничния контрол между България, Гърция и Румъния

Депутатът от Продължаваме промяната Даниел Лорер, дружно с румънски и гръцки евродепутати, предложиха да се отстрани контролът по сухопътните граници сред България, Гърция и Румъния . Това оповестиха от пресцентъра на Политическа партия.

Балканските политици написаха взаимно писмо до гръцкия министър на имиграцията и убежищата Димитрис Кайридис. Даниел Лорер, румънските евродепутати Дачиан Чолош и Влад Георге и гръцкият евродепутат Георгиос Кирцос упорстват Кайридис да насочи предложение за премахването на граничния надзор сред трите балкански страни по време на неофициалната среща на министрите на правораздаването и вътрешните работи на Европейски Съюз.

Лорер и сътрудниците му аргументират своето предложение. Те показват, че България и Румъния са подготвени за пълноправно причислява към Шенген . По думите им Европейският парламент е издал голям брой резолюции и отчети, подкрепени с безусловно болшинство от Камарата, с които приканва за цялостно присъединение към Шенген.

Друг техен мотив е, че с премахването на контрола по границата ще се усили туристическия поток от Румъния и България към Гърция. Политиците акцентират, че контролът на сухопътните граници сред трите страни контролът на сухопътните граници сред трите страни. Според тях махането на граничния надзор би спомогналоза понижаване на нездравословните излъчвания и замърсяването на въздуха.

Четиримата политици считат, че бързото и уверено използване на предлагането ще усили съществуващото взаимно доверие сред трите страни членки и ще увеличи успеваемостта на съдействието в границите на Е С. Предложението дава отговор на потребностите на жителите и е тяхна отговорност да преодолеят компликациите и да обезпечат на жителите на трите страни оптимални изгоди, учредени на добросъседски връзки.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР