Депутатът от ПП-ДБ Ивайло Мирчев, публикува във Фейсбук профила си

...
Депутатът от ПП-ДБ Ивайло Мирчев, публикува във Фейсбук профила си
Коментари Харесай

Мирчев: Европейската прокуратура започна да работи и вече имаме първи нервни пориви в БГ

Депутатът от ПП-ДБ Ивайло Мирчев, разгласява във Facebook профила си пост, в който остро подлага на критика „ кражбите “ на евросредства в страната ни.

Публикуваме целият пост без редакторска интервенция:

„ Европейската прокуратура стартира да работи и към този момент имаме първи нервни пориви в БГ. Малко неуместна обстановка, тъй като кражбите на евросредства у нас са брутални, а Европейски Съюз разчита, че правосъдните системи на страните членки действат и ловят нарушителите. Не и в България, където познавайки нужните хора можеш да направиш скандални публични поръчки, да злоупотребиш с европари, да корумпираш висши служители, политици и всичко това да остане ненаказано.
Това, което вършат Кьовеши и европрокурорите е да си правят работата. Тази работа, която можеше да бъде вършена и от БГ прокуратурата. Вместо да работи, обаче Гешев години наред покриваше настойниците си, а през днешния ден стартира изборно да се сеща за някои елементи. Това, което ще създадем е да реформираме прокуратурата с конституционни и законови промени, да усъвършенстваме правосъдната система и след 1-2 години те да стартират да работят с европейска успеваемост.
Защото и през днешния ден знаем и виждаме тези постоянно печелещи публични поръчки, с далаверите с европари, корумпиращите политици, влияещите в институции, даже цели министерства, оставащи недосегаеми за… правдивост. Да, правдивост ни липсва и би трябвало да я подсигуряваме. Няма да е елементарно и няма да стане както някои си показват – 63-ма в Народното събрание да гласоподават като за 180, само че ще се случи и ще е както би трябвало, а не компромис.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР