Депутатът от парламентарната група на ПП-ДБ Настимир Ананиев сравнява отношенията

...
Депутатът от парламентарната група на ПП-ДБ Настимир Ананиев сравнява отношенията
Коментари Харесай

Сглобката в режим на етажна собственост

Депутатът от парламентарната група на ПП-ДБ Настимир Ананиев съпоставя връзките на своята група с тези на ГЕРБ-СДС и Движение за права и свободи като " режим на етажна благосъстоятелност ".

Пред News.bg Ананиев уточни, че никой не си избира съседите, никой не ги харесва , само че в последна сметка, като е прокапал таванът, като има наводнения в мазето, като някои краде от мазето компотите, като някои открадва от терасата суджуците или като някои е взел парите на етажната благосъстоятелност за ремонт на стълбището - би трябвало хората да се съберат и да направя постройката по-добра. В случая постройката при нас е България , разяснява с метафора Ананиев.

По думите му партиите в некоалицията се оправят обичайно добре . Ананиев продължи с метафората, че ПП-ДБ, ГЕРБ-СДС и Движение за права и свободи не пият дружно ракия, само че даже и да не се харесват, би трябвало да седнат дружно, с цел да оправят прокапалия таван и да видят кой е откраднал парите на хората.

Настимир Ананиев уточни, че идната стъпка пред партиите в некоалицията са правосъдните закони с чисто нов Закон за правосъдната власт, разпределението на регулаторите и мандатът на шефа на Българска национална телевизия Емил Кошлуков .

Ананиев има рецензии към избрани министри за тяхната работа, само че има и министри, които работя добрет. Депутатът не назова имената на министрите, към които има рецензия обаче, и уточни, че когато пристигна ротацията при започване на март месец 2024 година, това, което са се разбрали партиите в некоалицията, е само да се сменят министър председателят акад. Николай Денков с вицепремиера и външен министър Мария Габриел.

Настимир Ананиев не вижда за какво държавното управление да не издържи и 4 години, само че кабинетът би трябвало да си сложи съответни цели. Той даде образец с държавното управление на ГЕРБ и Реформаторския блок, в който също имало сглобка и гласоподаване на Конституция, при съществуването на детайлно съдружно съглашение, само че без нито една дата в него. Докато вършим нещо потребно и се случва нещо потребно, можем да работим и да продължим по този начин, само че в случай че не се прави нещо потребно, може да отидем на нови предварителни парламентарни избори и тогава гласоподавателите да решат, само че социолозите показват съвсем същата политическа картина като сегашната, сподели още Настимир Ананиев.

Той уточни и кои за него са политическите събития за ПП-ДБ през 2023 година:
Съставянето на постоянното държавно управление Денков/Габриел Изпълнителната власт е по-спокойна, само че екшънът е в Народното събрание Приемането на измененията в Конституцията и правосъдната реформа Навлизане на пътното ликвидиране в Наказателния кодекс Победата на локалните избори, провели са на 29 октомври Приемането на Бюджет 2024.
Настимир Ананиев добави, че смяната се случва на дребни стъпки, като имало както разочаровани, по този начин и удовлетворени хора от работата на сглобката.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР