Депутатът от ГЕРБ Вежди Рашидов обяви, че подава оставка като

...
Депутатът от ГЕРБ Вежди Рашидов обяви, че подава оставка като
Коментари Харесай

Вежди Рашидов подава оставка като депутат и напуска политиката

Депутатът от ГЕРБ Вежди Рашидов разгласи, че подава оставка като народен представител и напуща политиката. Това разгласи самият той в известие до медиите, представено от БНР.

Бившият ръководител на Народното събрание не прецизира повода за решението си, само че най-вероятно то е предизвикано от разразилия се скандал след негово изявление по адрес на дамите, жертви на принуждение.

В диалог със зам.-председателите на Народното събрание Росица Кирова и Никола Минчев в една от почивките на дебата за измененията в Закона за отбрана от домашното принуждение в понеделник (7 август) той сподели: " Всички к**ви се разсъниха да се сетят след 15 години, че са изнасилвани, като оня американския режисьор, дето го направиха на маймуна. "

Последва остра реакция от ГЕРБ, като парламентарната група на партията се разграничи от изявлението му и изиска от него да подаде оставка като ръководител на Комисията по просвета и медии в Народното събрание и член на Изпълнителната комисия на ГЕРБ. Минути след настояването им Рашидов се отдръпна от двата поста, само че остана народен представител.

Това предизвика най-голямата неправителствена организация, която поддържа идеята на дамите - " Български фонд за дамите ", която настоя за оставката на Рашидов и като народен представител. Според тях хора с сходни възгледи нямат място в Народното събрание.

С оставката си Рашидов напуща както парламентарната комисия по просвета и медии, по този начин и други две - по външна политика и по правата на индивида. Днес е разгласен и митинг пред Народното събрание, на който да се изиска оставката му като народен представител.

Вежди Рашидов беше министър на културата в първото (2009 - 2013 г.) и второто (2014 - 2017 г.) държавно управление на Бойко Борисов. Седем пъти е избиран за народен представител, като беше и ръководител на предходното национално заседание.
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР