Депутатът от ГЕРБ Делян Добрев обяви в ефира на БиТиВи,

...
Депутатът от ГЕРБ Делян Добрев обяви в ефира на БиТиВи,
Коментари Харесай

Делян Добрев показа документи за обвиненията си към Елена Йончева

Депутатът от ГЕРБ Делян Добрев разгласи в ефира на БиТиВи, че разполага с данни, съгласно които депутатът от Българска социалистическа партия Елена Йончева е обвързвана с офшорни компании и кухи компании, взели участие в източването на КТБ.

Той уточни данни от Търговския указател, съгласно които Йончева има своя компания, която е в съдружничество с офшорна компания. Според информацията му, според решението за основаване на сдружението, капиталът е 10 хиляди лева – разграничен в 100 дяла по 100 лева Съдружникът " Авторска телевизия " на Елена Йончева внася 5 хиляди лева, а офшорката внася 315 хиляди лева за едни и същи 50 дяла. Задължава се и да даде други 250 хиляди евро, изясни Добрев и сподели уверение от КТБ, показващо, че парите са преведени.

Според различен документ, който той цитира, упълномощеното лице е Зорница Пламенова Блъскова, която е съучастник в " Инвестмънт проджектс " АД и тази компания попада във всички отчети за източване на КТБ - дължи близо 70 млн. лева на банкрутиралата банка, уточни още депутатът.

За сдружението се установи, че е куха компания, в която са били насочвани заеми от КТБ. Канал за финансиране като не рапортува оперативни доходи, а дълготраен дълг, цитира Добрев отчет, който по думите му е на инспекторите на КТБ " Аликс партнърс ".

Последният въпрос, който той насочи към Йончева беше дали за интервала 2004-2009 година, когато министър председател е Сергей Станишев, тя е получила 696 172 лева, като по-голямата сума е от компании с държавно присъединяване – " Лукойл ", " Еон " и други На този въпрос още през вчерашния ден при дебата по вота на съмнение обори единствено това изказване като разгласи, че не е вземала пари за филмите си от държавни сдружения. Каза, че постоянно си е плащала налозите и прикани - в случай че има доказателства за нещо, да бъдат подадени сигнали в прокуратурата.

По мотив своите вземания и офшорни участия Добрев уточни, че е взел 250 хиляди евро през 2006-а година и тези пари имат задължението да бъдат върнати, а в случай че не бъдат, се заплаща налог облага. Той посочи, че от 2009-а година не е шеф към този момент на компанията и не знае изплатено ли е вземането, само че добави, че в случай че не са върнати, се дължи налог върху лихвата. " Теглени са от финансова институция, лицензирана от Българска народна банка ", добави той. Посочи, че в неговия случай става дума за заме, който се връща, а в тази ситуация на Йончева става дума за импортиран капитал, който не се връща.

Внесеният от Българска социалистическа партия избор на съмнение към кабинета Добрев дефинира като " фарс ". " Започнаха добре, само че като стана дума за конкретика, причините им издишаха, разгласи той във връзка вчерашния спор по вота в Народното събрание.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР