Депутатът от ДПС и бивш социален министър Хасан Адемов е

...
Депутатът от ДПС и бивш социален министър Хасан Адемов е
Коментари Харесай

Първи български политик с коронавирус

Депутатът от Движение за права и свободи и някогашен обществен министър Хасан Адемов е дал позитивна проба за ковид. Това заяви на ексклузивен брифинг ръководителят на Народното събрание Цвета Караянчева късно вечерта във вторник. Тя отхвърли да разяснява здравословното му положение и по какъв начин се е заразил.

Заразяването на Адемов обаче слага под въпрос гласуването на желаната от държавното управление актуализация на бюджета точно поради рецесията с ковид. В незабавен порядък още в сряда сутринта стартира тестване на всички депутати, изясни Караянчева. Отлага се неразбираемо за по кое време съвещанието на парламентарната бюджетна комисия, планувано за сряда сутринта. Тогава трябваше да се състои и съвещание на енергийната комисия, която да разиска пък законовите ремонти за връщане на парите от понижението на цената на газа със задна дата.

" Не тъй като са богопомазани, не тъй като са специфични, а тъй като имат контакт и с други хора ", изясни тя заразяването на Адемов. В четвъртък ще се тестват и всички чиновници от администрацията на Народното събрание.

Караянчева изясни, че е говорила с шефа на националния действен щаб ген. Венцислав Мутафчийски. Решението към този момент е да се изчака, с цел да излязат резулатите от тестванията на депутатите.

Караянчева изясни, че сега се работи съгласно обстановката. Ако обаче се наложи 14-дневна карантина, не е ясно какъв брой време ще се забави актуализацията на бюджета. Караянчева акцентира, че в някакъв " миг би трябвало да се съберем, с цел да гласуваме закони ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР