Депутатът от ДПС Делян Пеевски е спазвал законите на държавата

Депутатът от ДПС Делян Пеевски е спазвал законите на държавата ...

Антикорупционното звено: Делян Пеевски е спазвал законите през последните 15 г..


Депутатът от ДПС Делян Пеевски е спазвал законите на държавата стриктно през последните 15 години. Това са установили проверките на Антикорупционната комисия, каза нейният председател Пламен Георгиев на отчетна пресконференция за дейността на звеното.

Само в новата антикрупционна комисия са водени две проверки срещу депутата от ДПС, като едната е била за богатството му, обясни Пламен Георгиев. Всички получени документи от данъчните служби и от прокуратурата не показват нарушения на Делян Пеевски.

„Като дръпнем чертата, се оказва, че или г-н Делян Славчев Пеевски е един от най-проверяваните и чисти хора в тая държава, или има много добри адвокати и счетоводители”, каза Пламен Георгиев.

Справките показват още, че Пеевски е бил плътно пред погледа на данъчните от 2003 г. досега.

Снимка: Ладислав Цветков

„И във всички данъчни ревизии се вижда, че лицето има достатъчно доходи – аз нямам право да ви казвам, но ние се запознахме, това лице е плащало огромни данъци. Нямам право да ви казвам сумите, но този човек сигурно е един от най-големите данъкоплатци в тази държава”, категоричен е Георгиев.

Откъде и откога са получени сумите, от комисията не могат да оповестят. За първия си отчетен период не са открили и никакъв конфликт на интереси при Пеевски, а сигнал беше подаден по повод внасянето на медийния закон.

Източник: btvnovinite.bg