Депутатът от БСП за България Явор Божанков настоява Антикорупционната комисия

...
Депутатът от БСП за България Явор Божанков настоява Антикорупционната комисия
Коментари Харесай

И зам.-областната на Велико Търново в далавери с имоти

Депутатът от " Българска социалистическа партия за България " Явор Божанков упорства Антикорупционната комисия и прокуратурата да ревизират произхода на средствата, с които фамилията на екскмета на община Стражица Детелина Борисова, която в този момент е зам. регионален шеф на Велико Търново, е станало притежател на парцели. Той пита има ли нарушавания при даването на публични поръчки в общината.

От декларацията на Борисова по Закона за противопоставяне на корупцията за 2018 година излиза наяве, че имотното й положение се е нараснало доста, до момента в който е била кмет. През 2016 година тя е придобила парцел от 2625 кв.м с 450 кв.м здания по 13,33 лева за кв.м, цената е доста по-ниска от тази на сходни терени. Две години преди този момент синът и дъщерята на кметицата купуват парцел и помещение от ТПК в Стражица. По същото време брачният партньор Стилян Борисов става притежател на кафе аперитив, пространства и други поземлени парцели в общината. През 2017 година майката на Борисова, която е пенсионер, също си купува имот в Стражица. Братът на някогашната кметица взе участие и печели публични поръчки на стойност 1 387 000 лв. със строителната си компания " Еврострой-ВТ ". Участие в нея има и Борисова.

Божанков напомни, че в прокуратурата са подадени два сигнала против Борисова, свързани с мандата й като кмет. " Първият е за осъществяване на СМР без изискуемите строителни бумаги при построяването на подпорна стена като част от ремонта на пътя Мирово - ж.п. гара Асеново. Вторият е за купени над 200 СИМ карти за потребностите на община Стражица, а броят на чиновниците там е много по-малък. И по двата сигнала прокуратурата мълчи ", възмути се националният представител.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР