Депутатът от БСП Кристиан Вигенин коментира пред bTV , което

...
Депутатът от БСП Кристиан Вигенин коментира пред bTV , което
Коментари Харесай

Вигенин: Машинният вот беше начин да намалим риска ГЕРБ да открадне пак изборите

Депутатът от Българска социалистическа партия Кристиан Вигенин разяснява пред bTV, което беше подкрепено от Българска социалистическа партия. Депутатът оправда тази поддръжка с аргумента, че доста гласоподаватели желаят да се върне опцията да се гласоподава на хартия, тъй като се тормозят от машините. Той уточни, че това не се прави единствено за гласоподавателите на Българска социалистическа партия и партията не разчита на това, с цел да си вдигне поддръжката на избори.

" Машинният избор беше метод да понижим опцията с държавен запас ГЕРБ да си открадне още веднъж изборите , както вършиха нееднократно. Това не е някаква загадка, обществото добре го знае и по тази причина машините се вкараха. Видяхме обаче отрицателните страни. Ето в този момент би трябвало да създадем друго - да дадем опция на хората да избират едното или другото, само че редом с това да подсигуряваме, че и хартиеният избор, и машинният избор са задоволително сигурни. Не е толкоз комплицирано ", уточни Вигенин.
 Борисов се надява на кабинет с третия мандат или отиваме към президентска република Обновена
Борисов се надява на кабинет с третия мандат или отиваме към президентска република

Политическа партия се навиха на среща с ГЕРБ, само че са непреклонни - няма да поддържат държавно управление с мандата им

По мотив отхвърли на партията му да поддържа решението на Народното събрание за Украйна. той съобщи: " Това, което виждаме сега, продължава към този момент повече от 6 месеца и е път към нищото, наникъде. Нали не вярвате, че тази война може да има военно решение, както си го показват част от западните водачи - Украйна ще победи Русия , ще я изтласка от всички украински територии, ще си вземе Крим и тогава, сложена на колене, Русия ще договаря за мир. Да бъдем реалисти, нямам доверие. "

" Нормално е, когато две страни са във война, всяка да си държи на своите позиции, само че най-после мира значи да се срещнат някъде - дали по средата, дали повече в интерес на едната или другата страна ", сподели Вигенин. По думите му отводът да предоставяме оръжия на Киев не значи, че се разграничаваме от НАТО и Европейския съюз и подсети, че предходното Народно заседание с огромно болшинство одобри декларация, която осъжда военната експанзия на Русия.
 Нинова: Срещата на Политическа партия с ГЕРБ е крачка към сформиране на държавно управление или ПР акция
Нинова: Срещата на Политическа партия с ГЕРБ е крачка към сформиране на държавно управление или ПР акция

Нинова се надява да се стигне до сформиране на кабинет

" След това имахме решение, което очерта поддръжката, която България може да даде на Украйна - без военна помощ, без даване на оръжия. Припомням единствено, че решението на Народното събрание беше да се ремонтира украинска военна техника, такава сякаш по този начин и не пристигна за ремонт ", означи той.

От своя страна Екатерина Захариева от ГЕРБ разяснява пред медията, че съставянето на кабинет в границите на 48-ото НС е значимо, тъй като има решения, които не могат да чакат, а с следващи избори " ще се срине тотално доверието в парламентаризма ". " Шансът за кабинет нараства , доста се надявам този парламент да образува държавно управление. Не знам дали е 100% или 30, само че доста се надявам това Народно заседание да успее да образува държавно управление ", сподели тя.
 Христо Иванов: Третият мандат ще е коалиция на реванша или ръководство на компромиса
Христо Иванов: Третият мандат ще е коалиция на реванша или ръководство на компромиса

Плаващите болшинства могат да съществуват единствено краткотрайно и не са работещ вид

Захариева съобщи още, че на във вторник ще сбъдат разисквани общи политики и че ГЕРБ   ще беседва с всички, включително и с " Възраждане ". " Макар да нямаме никакви допирни точки с изключение на може би в обществената политика, ще поканим и тях, изясни тя.

Според Екатерина Захариева обаче аритметиката не е на страната на сформиране на държавно управление с първия и ли втория мандат . По думите й без ГЕРБ и " Продължаваме промяната " няма по какъв начин да се сформира кабинет, като може би ще се стигне до трети мандат и е важно той да бъде бъде връчен на партия, която да има късмет образува държавно управление.

" Разбира се това е решение на президента. Ние не можем да му споделяме коя да е партията. Аз не желая да предсказвам, дано да мине срещата, само че по този начин или другояче н ие ще проведем среща с останалите . Ще ги поканим на диалог. Надявам се да се отзоват останалите политически партии ", добави Захариева.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР