Представителят от Ню Йорк Джамал Боуман задейства противопожарната аларма в офис сградата на Дома, но казва, че това е инцидент

...
Депутатът Джамал Боуман задейства пожарна аларма в офис сградата на
Коментари Харесай

Депутатът Джамал Боуман задейства пожарна аларма в офис сградата на Кенън Хаус в събота сутринта, малко преди Камарата да гласува законопроект за правителствено финансиране, което според нюйоркския демократ е инцидент.

Инцидентът беше разкрит за първи път от председателя на административната комисия на Камарата на представителите Брайън Стейл, републиканец от Уисконсин.

„Представителят (Джамал) Боуман задейства пожарна аларма в Кенън тази сутрин. В ход е разследване защо е изтеглено“, каза Стайл в изявление.

Офисът на Боуман каза, че това е инцидент, а конгресменът каза пред репортери по-късно в събота: „Опитвах се да стигна до врата. Мислех, че алармата ще отвори вратата и дръпнах пожарната аларма, за да я отворя случайно.

„Просто се опитвах да получа гласа си и вратата, която обикновено е отворена, не беше отворена, беше затворена“, добави Боуман.

Представител Джамал Боуман, демократ от Ню Йорк, пристига в Капитолия на САЩ на 22 юни 2023 г. Конгресменът Джамал Боуман, демократ от Ню Йорк, пристига в Капитолия на САЩ на 22 юни 2023 г. Том Уилямс/CQ-Roll Call, Inc./Getty Images/ФАЙЛ

Ръководството и на двете партии е било информирано за ситуацията, след като Боуман е бил идентифициран на кадри от сигурността, каза запознат източник.

Конгресменът Лиза Макклейн, републиканец от Мичиган и член на ръководния екип на Републиканската партия, каза пред CNN, че разпространява резолюция за порицание на Боуман за инцидента. Тя каза, че вече има съпоръчители.

Боуман обаче се изсмя на реакцията на Републиканската партия на инцидента в събота, като каза на репортери: „Те ще направят това, което правят. Това е, което те правят.

Тази история е актуализирана с допълнителна информация.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР