Депутатът Александър Сиди коментира евентуалните ефекти от предложението От ВМРО

...
Депутатът Александър Сиди коментира евентуалните ефекти от предложението От ВМРО
Коментари Харесай

ВМРО предлагат ваучери за почивка, с които да стимулират българския туризъм

Депутатът Александър Сиди разяснява възможните резултати от предлагането

От Вътрешна македонска революционна организация излязоха с предложение, обвързвано със спасяването на хората и стопанската система в условия на пандемия. От партията упорстват за ваучери, с които българите да възнамеряват своята отмора и такива за храна родно произвеждане. В ефира на „ Здравей, България " депутатът Александър Сиди разяснява възможните резултати от предлагането.

„ Това, което предлагаме ние, са ваучери от по 100 лв. за всеки жител, с цел да може средствата да бъдат изразходвани назад в българския туристически бизнес, който е най-засегнатият бранш. Това е една екстравагантна концепция, която би могла да има своята реализация, стига държавното управление да реши ", изясни депутатът.
Заедно с препоръчаните ограничения в областта на туризма, Сиди разяснява и към този момент признатата концепция за повече български артикули в огромните вериги супермаркети. „ Благодаря на сътрудниците от ГЕРБ, които се съгласиха с нас и одобриха тази опция в хипермаркетите да има българска стока. Нещо, което тези огромни вериги отказваха да създадат по разнообразни аргументи. С държавно решение те към този момент ще бъдат задължени да оферират съответен % българска стока в своите магазини, което е извънредно значимо за българските производители ", уточни той.

В отбрана на родното произвеждане Вътрешна македонска революционна организация предложи и ограничение на вноса от трети страни до привършване на българските артикули. До дефицит на артикули обаче нямало да се стигне, счита Александър Сиди. „ Предлагаме вносът да се спре краткотрайно, а не да се забрани. В момента, в който нашата продукция стартира да свършва и не може да задоволи пазара, тогава ще бъде вносът ще бъде разрешен ".

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР