Денят настъпи. Най-големият футболен форум на планетата започва днес. От

...
Денят настъпи. Най-големият футболен форум на планетата започва днес. От
Коментари Харесай

Бирен скандал на старта! Катар жужи преди сблъсъка с Краля на ремитата

Денят настъпи. Най-големият футболен конгрес на планетата стартира през днешния ден. От 20-ти ноември до 18-ти декември Катар става сцена на борби сред 32-те най-хубави национални селекции, а малко след средата на последния месец за годината ще разберем кой ще е новият футболен крал.

Световното футболно събитие обаче потегли с бирен скандал. Въпреки обещанията, че на стадионите ще има бира, Катар поряза почитателите.
-->
На стадионите на Световното състезание по футбол в Катар няма да се продава алкохолна бира, заяви Международната футболна федерация (ФИФА) в изказване в петък.

Това Световно състезание е първото, което ще се организира в Близкия изток, в консервативна мюсюлманска страна със непоколебим надзор върху алкохола, чиято консумация е неразрешена на публични места.

" След полемики сред управляващите в страната хазаин и ФИФА беше взето решение продажбата на алкохолни питиета да се забрани в периметъра на стадионите. Вместо това продажбата на алкохол ще се концентрира във почитател зоната, други дестинации за ентусиастите и лицензирани места ", се споделя в изказването на представителя на ФИФА. Разкриха какъв брой ще коства и къде ще се продава бирата на Световното по футбол в Катар.

Откриването на шампионата е с непредсказуемия конфликт Катар - Еквадор. Програмата на Световното състезание по футбол 2022 започва през днешния ден и се чака да станем очевидци на една от най-пищните церемонии в историята на футбола.

До последно се пазят в загадка част от изпълнителите, само че уредниците подсигуряват изключителни моменти както за присъстващите, по този начин и за гледащите пред дребния екран, съобщи topsport.bg.

Интересен факт е, че през последните няколко години Еквадор има нов прякор - " Краля на ремитата ". Причината за това е, че тимът постоянно прави равенства както с по-добри, по този начин и с по-слаби тимове, а в последните си 11 мача момчетата на Густаво Алфаро имат 8 равенства.

Катар пък е единият от двата състава на Мондиал 2022, дружно със Саудитска Арабия, който е формиран напълно от играчи от локалното състезание. 13 или тъкмо половината от избраниците на селекционера Феликс Санчес Бас са представители на гранда Ал-Сад, а Ал-Дуаил също има много футболисти в състава - 6.

Най-големи очаквания за попадения се разпореждат на нападателя Алмоез Али (82 мача и 39 гола) и дясното крило Хасан Ал-Хейдос (160 мача и 34 гола), до момента в който централният бранител Буалем Куки (84 мача и 21 гола) също респектира със своята статистика. 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР