Денят на котката се отбелязва в Русия точно на 1

...
Денят на котката се отбелязва в Русия точно на 1
Коментари Харесай

На 1 март в Русия отбелязват Деня на котката

Денят на котката се отбелязва в Русия навръх 1 март, откакто група учени от Московския музей на котките вземат решение през 2004 година да отбележат началото на мартенските котешки сбивания, поради които постоянно хората не могат да спят през нощта.

В Съединени американски щати Денят на котките се отбелязва на 29 октомври, в Япония - на 22 февруари, а 8 август е Международен ден на котките.

Според фелинологията /науката за котките/ писаните са необикновено умни същества, които подаряват стопаните си със успокоение и благополучие, и опцията да са по-здрави. Известен факт е, че когато нещо ви боли, котката ляга на болното място и стартира да мърка и вибрира, с цел да ви помогне.

Руснаците означават Деня на котките, като черпят любимците си и уличните котки с всевъзможни вкусотии, вършат изложения на котки, облечени в разнообразни дрешки, глезят писаните с разходка до коафьор и им купуват разнообразни котешки дарове във тип на лакомства и котешки играчки.

В Англия котките са на огромна респект, защото е открито, че една котка избавя 10 тона зърнени култури от гризачи. В Британския музей публично са назначени шест котки, които охраняват скъпите музейни реликви от гризачи, които могат да ги унищожат.

Всяка от котките получава по 50 британски лири за вкусни деликатеси, с които се насърчава работата ѝ. За да не се объркат посетителите, мъркащите чиновници на музея имат униформа - жълта панделка.

В Австрия от няколко години котките, които няколко години са охранявали зърнени хранилища и са се борили с вредители, а по-късно са остарели, получават до края на живота си всеки ден бульон, мляко и порция месо. Според статистически изследвания сега съществуват над 600 милиона домашни котки, а породите, които с всяка година се усилват, са към този момент над 200.

Сред най-популярните породи котки в света са Персийска котка, Ангорска котка, Сиамска котка.

Отпразнувайте Деня на котките, като черпите своя любим с котешки лакомства.

А в случай че към момента нямате такова животно, вижте по какъв начин да осиновите котка от подслон.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР