Денят на голямата битка настъпи. След толкова много емоции, поражения,

...
Денят на голямата битка настъпи. След толкова много емоции, поражения,
Коментари Харесай

Тотнъм и Ливърпул оспорват трофея в Шампионска лига тази вечер

Денят на огромната борба настъпи. След толкоз доста страсти, провали, победи, сълзи и усмивки пристигна ред за финала в Шампионската лига. Мадрид! Това е градът. „ Уанда Метрополитано ”. Това е стадионът. Ливърпул и Тотнъм. Това са оживелите. Всичко ще стартира довечера в 22,00 часа.

Ливърпул загуби финала тъкмо преди година, а мотивацията им е още по-голяма в този момент, откакто не съумяха да се преборят с „ жителите ” за първата позиция в Премиърлийг. От друга страна, Тотнъм, който колкото и да се старае, към момента се бори да получи самоличност за огромната четворка в конкуренцията още на Арсенал, Челси, Манчестър Сити и Манчестър Юнайтед.

Юрген Клоп и Маурисио Почетино са освен измежду най-ярките мениджъри на Острова, само че и в целия свят. Докато Клоп към момента не може да се зарадва на титли с „ мърсисайдци ”, той завоюва две трофеи в Бундеслигата с Борусия Дортмунд (2010/11 и 2011/12) и една купа на Германия през 2011/12. Въпреки всички суперлативи, макар положителното усещане до този миг, Маурисио Почетино не може да се похвали с сходни достижения.

Финалът на Шампионската лига тази година ще бъде третият път, в който Тотнъм и Ливърпул се срещат в европейски шампионат, като до този миг са си поделили по един триумф, по един полуфинал през 1972/73 за Купата на УЕФА. Напред тогава не престават „ алените ” с по-добър общ резултат.

Ливърпул съумя да завоюва двете си предходни срещи с „ шпорите ” през сегашния сезон, с което към този момент има 82, спрямо лондончани, които имат 48 триумфа против този противник. Двата отбора са завършвали при еднакъв резултат 42 пъти.

За Ливърпул борбата ще бъде късмет да спечели своя шести трофей на това равнище и опит да „ изкупят виновността си ” след финала с Реал Мадрид от предходната година в Киев. Ливърпул не е ставал първенец на Европа от 2005 година насам, само че тяхното 14-годишно очакване може да завърши още довечера.

Голямата въпросителна пред Маурисио Почетино за дуела е дали Хари Кейн ще бъде подготвен за конфликта и дали ще може да започва като титуляр, поради травмата, от която се възвръща. Хари Уинкс също е под въпрос.

Ливърпул ще има разполагаем Роберто Фирмино, който пропусна последните три срещи поради контузия в слабините. Юрген Клоп обаче ще реди състава без Наби Кейта, поради мускулен проблем.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР