Денят на благодарността в САЩ е един от най-обичаните празници,

...
Денят на благодарността в САЩ е един от най-обичаните празници,
Коментари Харесай

История, която развесели, трогна и натъжи света

Денят на благодарността в Съединени американски щати е един от най-обичаните празници, който събира фамилии и другари към трапезата и им припомня нещата, за които би трябвало да бъдат признателни – здраве, хора, които те обичат и които обичаш. Историята на Уонда Денч и Джамал Хинтън е образец за инцидентните жестове на добрина и обич към близък.

Началото на тази история датира от 2016 година. Американката Уонда Денч от щата Аризона желае да изпрати есемес на внука си, с цел да го предложения на Деня на благодарността, само че по неточност изпраща есемеса на напълно чужд човек. Така поканата се озовава при 17-годишния Джамал Хинтън. Ето и техния диалог:

„ Вечеря вкъщи на Деня на благодарността на 24.11 от 15 ч. Пиши ми дали ще можеш да дойдеш. Надявам се да те видя. Разбира се, поканата важи и за Аманда и Джъстин. “

„ Кой е това? “

„ Баба ти. “

„ Баба ми ли? Би ли ми изпратила фотография? “

„ На кого? “

„ На теб “

„ Разбира се, тук съм на работа. “

Двамата си разменят фотоси и Джамал продължава:

„ Ами ти несъмнено не си баба ми. Но все пак може ли да дойда на вечеря? “

„ Разбира се, нали за това са бабите – да хранят всички. “

Можете да разгледате диалога и фотосите ТУК.

Джамал в действителност отива на вечерята дружно със своята другарка и от този момент това се трансформира в традиция към този момент 4 години. Той назовава Уонда своята „ друга баба “, а тя пък има вяра, че срещата им е „ божа работа “. Младежът и неговата другарка Микаела споделят редица празници със фамилията на Уонда и сред тях се зараждат другарство и любов.

Това неизмеримо другарство продължава към този момент 4 години.

Междувременно Уонда става прабаба, а Джамал се реалокира с приятелката си в нов апартамент. Въпреки всичко не стопират да поддържат връзка и да споделят житейски моменти дружно.

За страдание, на 9.04.2020 година брачният партньор на Уонда, Лони Денч, умира от двустранна бронхопневмония в резултат на заразяване с ковид зараза.

Съпругата му споделя: „ Той имаше най-хубавото сърце. Винаги е помагал безплатно на хората. Той беше моят воин. Правеше ме по-добър човек. “

Цветелина Велчева

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР