Депутати от Колорадо, които удариха с електрошок няколко пъти мъж, бяха уволнени след разследване

...
ДЕНВЪР (AP) — Двама заместник-шерифи на Колорадо бяха уволнени, след
Коментари Харесай

ДЕНВЪР (AP) — Двама заместник-шерифи на Колорадо бяха уволнени, след като разследване установи, че многократното им използване на електрошоки срещу мъж, включително в долната му устна, е било неоправдано, потвърди офисът на шерифа на окръг Лас Анимас в понеделник.

Заместник Михаил Ноел и лейтенант Хенри Трухильо нарушиха редица политики на агенцията, включително неуместно използване на електрошоков удар срещу Кенет Еспиноза, докато той беше с белезници и неточно докладване за случилото се , според службата на шерифа на окръг Пуебло.

Разследващите също препоръчаха да се отнесе въпросът за наказателно разследване, твърдейки, че действията на Ноел и Трухильо по време на спирането на трафика са ескалирали използването на физическа сила, телесни наранявания и фалшив арест. Не е известно дали е започнало наказателно разследване.

„Наличието на прекомерна и незаконна сила беше толкова очевидно тук, че наистина има само едно заключение“, каза адвокат Кевин Мехр, който представлява Еспиноза в дела срещу заместници и шерифската служба. „Това е най-скандалното нещо, което някога съм виждал.“

Офисът на шерифа каза, че Ноел и Трухильо са били уволнени на 25 август, но отказа да коментира повече в очакване на делото от Еспиноза.

Телефонните номера за Ноел и Трухильо не можаха да бъдат намерени веднага. Съобщение с искане за коментар беше оставено в понеделник на техния адвокат, Дейвид Годард.

Разследваните събития започнаха, когато синът на Еспиноза беше спрян на 29 ноември 2022 г. за спиране, докато баща му шофира зад него. Когато Еспиноза отби от пътя, за да подкрепи сина си, Трухильо и Ноел му наредиха да си тръгне.

След като първоначално отказа, Еспиноза започна да се отдалечава, когато заместниците му наредиха да остане. Ноел, който каза, че Еспиноза се е опитал да го удари с камиона си, след което е насочил пистолета си към Еспиноза, според доклада. Еспиноза е бил окован с белезници, казано му е, че е арестуван, отведен до патрулната кола и зашеметен с електрошоков удар, се установява в доклада.

Ноел и Трухильо казаха, че Ноел не сътрудничи, оказва съпротива и се опитва да нарани депутатите, като ги рита .

Разследването установи, че Еспиноза не се е опитал да удари Ноел с камиона си и „в нито един момент г-н Еспиноза не е използвал активно сила срещу лейтенант Трухильо или зам. Ноел“, пише заместник-шерифът Рейналдо Сантистеван в писмо от 10 август до шерифа на окръг Лас Анимас. Той препоръча и двамата заместници да бъдат уволнени, след като прегледа записите от камерата на тялото и доклада от разследването.

Сантистеван добави, че в „никое време нито един не се е опитал да намали ескалацията на този въпрос, а само го е влошил“.

Сантистеван каза, че първоначално е прегледал докладите на депутатите за използване на сила, като е проверил само за граматически и правописни грешки. Първоначално той не е гледал записа от телесната камера.

„В ретроспекция виждам, че това е грешно и трябваше да прегледам всички документи и да гледам всички видеоклипове от телесната камера, преди да одобря тази употреба на сила“, пише той.

Местен неназован полицейски служител, интервюиран като част от разследването, каза, че е имало „многобройни“ обаждания, оплакващи се от поведението на Трухильо в миналото и че докладите са изпратени до офиса на окръжната прокуратура, но нищо не е направено .

Еспиноза съди офиса на шерифа на окръг Лас Анимас за неспособност да обучи и дисциплинира служителите.

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР