[Dentsu Aegis Network България] 32.8 млн. лв. сбор на приходите

...
[Dentsu Aegis Network България] 32.8 млн. лв. сбор на приходите
Коментари Харесай

Мария Грашнова: Комбинацията реклама в телевизия и онлайн видео започва активно да се налага

[Dentsu Aegis Network България] 32.8 млн. лева общ брой на приходите за 2016 година Част от тематиката Най-големите рекламни групи
Големите девет в рекламата

Кои са информационните групи, които ръководят над 210 млн. лева, или повече от половината рекламен бизнес в страната

Николай Неделчев: Трябва по-добре да разбираме бизнеса на клиентите ни

Изпълнителният шеф на Publicis One за България пред " Капитал "

Екатерина Тупарева: Пазарът би трябвало да се развива в посока бистрота и измеримост

Изпълнителният шеф на Ogilvy Group Bulgaria пред " Капитал "

София Пенева: Липсата на готови фрагменти е дълготраен проблем

Изпълнителният шеф на BBDO Group пред " Капитал "

Ангелос Парасхакис: Доброто креативно осъществяване е най-мощният мотор на бизнеса

Изпълнителният шеф на DDB Sofia пред " Капитал "

Иванка Кючюкова: Хората са отрицателно настроени към стереотипните реклами и общоприетите послания

Изпълнителният шеф в Havas Group – България пред " Капитал "
Още по тематиката
Големите девет в рекламата

Кои са информационните групи, които ръководят над 210 млн. лева, или повече от половината рекламен бизнес в страната
3 ное 2017
Седмичен бюлетин за маркетинг и реклама (31 октомври)

The Smarts с двама нови креативен директори; Даниел Чипев е новият основен изпълнителен продуцент на " Новини и настоящи излъчвания " в " Нова " ; bTV усилва приходите си и понижава печалбата; Ружа Загорска е номинирана в интернационалните награди 2017 PR People Awards; Българският състезателен тотализатор разгласи социална поръчка за цялостно рекламно обслужване; Спират рекламите на нездравословни храни; През 2018 година парите за туристическа реклама се подвигат с 1 млн. лева.; Реклами по време на Halloween и други
31 окт 2017 На какво се дължи спадът в приходите ви през 2016 година на годишна база?

Причините главно са две – едната е пазарната обстановка в България през 2016 година, продължаваща и през тази – невижданото наличие на две измервателни системи на телевизионния пазар. Това докара до по-ниски вложения в телевизионна реклама - към момента най-голямото перо от маркетинговия бюджет на рекламодателите. От друга страна, е световната тактика, която Dentsu Aegis Network одобри през 2015 година, а точно до 2020 година да сме компания, готова 100% за цифровата стопанска система. Ясната визия на нашата група ни дава сигурност, че и на локално равнище сме най-добре квалифицираните да прилагаме новаторски маркетингови услуги, каквито са и упованията на нашите клиенти.

Всяка от организациите ни в България разшири портфолиото си от предлагани услуги, като в това време неповторимият ни действен модел на работа дава опция на всеки клиент да се възползва от компетенциите и уменията на експертите на всеки от марките под шапката на Dentsu Aegis Network - България – без значение дали е клиент на Carat или на Vizeum да вземем за пример, той може да се възползва от услугите на iProspect за SEO оптимизация, на Amplifi – за оптимизация на медийните си вложения или на Amnet – за програматик закупуване на цифрова реклама. Гордеем се и с големия екип експерти на Isobar Commerce/eCommera, които също към този момент са част от Dentsu Aegis Network.

Как оценявате развиването на рекламния пазар в България през 2017 година?

С една дума – устойчиво! Данните от последния отчет на Dentsu Aegis Network за разноските за реклама в България (юни 2017 г.) ясно сочат предстоящ растеж от към 3% на годишна база.
Технологиите не престават да подтикват нововъведенията във връзка с методите, по които марките се свързват със своите консуматори, като прогнозите ни демонстрират, че през 2017 година се чака нарастването на вложенията в цифрови медии да доближи до 9-10% - най-големият растеж по отношение на всички останали медийни канали.

Дигиталните медии ще бъдат водещата медийна платформа и през 2018 година в световното систематизиране на разноските за реклама и за пръв път ще изпреварят малкия екран в международен мащаб. В България обаче малкия екран остава водещ медиен канал, привличайки над 50% от всички рекламни вложения.
Планирането на комбинирана реклама в телевизия и онлайн видео и опцията за премерване на успеваемостта й също стартира да се постанова все по-активно.

Кои са провокациите пред рекламната промишленост в страната?

Още една година с пропуснати благоприятни условия за въвеждане на измеримост за успеваемостта на огромна част от медийните канали. Това е предизвикателство, с което промишлеността ни се сблъсква всеки ден. Нула доказуемост на вложените средства във външна реклама, преса, радио. При малкия екран пък казусът с двете пийпълметрични системи продължава към този момент трета година. Това най-много са нещата, които в огромна степен не ни разрешават да използваме цялостния рекламен капацитет на доста от каналите, което ощетява както клиентите, по този начин и медиите.

Вярвам, че посоката, в която би трябвало да се развива медийният пазар в България, е една-единствена – инвестиция в данни и хора. Компаниите, които влагат в данни, ще бъдат по-успешни, а тези, които влагат и в хората си, ще бъдат по-добри от останалите.

Кой е вашият приоритет в развиването на групата, която управлявате?

Както към този момент споделих - данните и хората - това са двете най-сериозни вероятности за развиване, които остават неизменим приоритет за нас. Създадохме и развиваме център за данни, който ни разрешава да структурираме и проучваме информация, която има смисъл за съответен клиент и носи стойност при потреблението й в съответна акция. Инвестираме в принадлежности, които разрешават вярно и по-ефективно таргетиране, установяване на най-оптималния медия микс, както и анализиране и усъвършенстване в действително време на акциите. И, несъмнено, влагаме в хора, които могат да работят с тези данни и принадлежности – в тяхното образование да схващат, да проучват и вярно да интерпретират резултатите от тях. Инвестицията в цифрово готови хора, подготвени да посрещнат провокациите на цифровата стопанска система, ще ни създадат даже още по-конкурентни от в този момент. Това е и моя приоритет през 2018 година.

Данните са събрани от подадена от самите компании информация, както и от обществени източници на информация, като част от докладите са взети от Търговския указател. В идващите броеве ще продължим с топ 20 на рекламните медийни и цифрови организации, фирмите за външна реклама и BTL (рекламни услуги отвън медиите, като да вземем за пример събития - бел. ред.) и PR организациите. Основен аршин за правенето на класацията е общият размер на приходите за 2016 година на рекламните компании.

Интервюто взе Сирма Пенкова
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР