Денков заяви, че неговото прозападно и проукраинско правителство успя да

...
Денков заяви, че неговото прозападно и проукраинско правителство успя да
Коментари Харесай

Денков пред POLITICO: Москва ще удвои усилията си да възстанови в...

Денков съобщи, че неговото прозападно и проукраинско държавно управление съумя да понижи енергийната взаимозависимост на страната от Русия, депортира повече от 80 съветски сътрудници, представящи се за дипломати, и вкара стратегия за инспекция на обстоятелствата в националните медии за противопоставяне на съветската дезинформация.

 

Но съдружно държавно управление на Денков стана жертва на вътрешни битки. Последвалата неустойчивост евентуално ще бъде коз в ръцете на българските политици, податливи на Кремъл.

„ Виждали сме съветското въздействие през годините. То в никакъв случай не е изчезвало, само че стана доста интензивно след началото на войната в Украйна. Русия ще направи всичко допустимо, с цел да възвърне мощното си въздействие в България “, сподели Денков. И добави, че е „ отчаян “ от неуспеха на прехода на властта.

 

Бившият еврокомисар по нововъведенията и вицепремиер Мария Габриел, която съставлява дясноцентристката партия ГЕРБ, трябваше да смени Денков за девет месеца на поста министър-председател. Но различията по отношение на състава на министрите доведоха до неуспех на договарянията и рухване на държавното управление. Страната се насочва към шести парламентарни избори за три години.

Реформаторските държавни управления на България означиха забележителна смяна в курса, следван от премиера на ГЕРБ Бойко Борисов, който доминираше политиката на страната от 2009 до 2021 година Борисов беше занаятчия на вървенето по въже сред лоялността към Европейски Съюз и НАТО от една страна, и другарските връзки с съветския президент Владимир Путин, изключително в енергийния бранш.

По-рано този месец изтекоха документи, показващи по какъв начин Кремъл е заобиколил разпоредбите за публични поръчки в България и е разширил газопровода Турски поток, заобикаляйки Украйна, с цел да доставя съветски газ на Сърбия и Унгария. Информацията сподели, че строителството на тръбопровода е било авансово контрактувано по време на държавното управление на Борисов и че всички следващи процедури са били единствено проформа, като публична пътна карта на плана е открита в имейлите на съветския политик Александър Бабаков.

 

„ Има редица съмнителни моменти от това по какъв начин са водени договарянията “, сподели Денков.

 

Така или другояче, под управлението на ПП-ДБ България мина от съвсем цялостна взаимозависимост от съветската енергетика до относителна самостоятелност. Ръководството избра американска компания, която да обезпечи горивото за българската атомна централа в Козлодуй, и анулира освобождението от глобите на Европейски Съюз за съветския нефт, влизащ в страната шест месеца по-рано.

„ Страната няма да промени проукраинската си линия “, акцентира Денков.

 

„ Всъщност влизането в Европейски Съюз и НАТО е най-положителното събитие в новата история на България “, счита Денков.

 

„ За нас беше извънредно значимо да бъдем част от тези два съюза, тъй че имаме своя ясна политическа стратегия “, сподели той. „ Не се колебаем къде ни е мястото. “

 

Все отново Денков сподели, че чака съветската дезинформация да участва мощно на изборите през юни, както се случва и по време на предходните избори. За да се опълчи на това, предишния месец държавното управление започва стратегия за оказване на напън върху националните медии да ползват стратегии за инспекция на обстоятелствата, изключително по отношение на изказвания на проруски политици.

 

„ Начинът да се борим с дезинформацията е да тълкуваме обстоятелствата въз основа на логичен причини, а не на операция и дезинформация “, сподели Николай Денков.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР