Деница Тонкева Разследващите да не забравят за делото срещу бившия

...
Деница Тонкева Разследващите да не забравят за делото срещу бившия
Коментари Харесай

Дъщерята на убития ресторантьор във Виноградец призова Цацаров да не забравя случая


Деница Тонкева

Разследващите да не не помнят за делото против някогашния ръководител на Общинския съвет в Септември от ГЕРБ Лазар Влайков, упрекнат за непредумишленото ликвидиране на ресторантьора от Виноградец Наско Тонкев, осъществено през август м.г.

Това приканва дъщерята на убития – Деница Тонкева, която собственоръчно написа отворено писмо до основния прокурор Сотир Цацаров и го внесе в прокуратурата дружно с подписка, подкрепена от близо 300 души.

" Всички хора ме питат – какво става с вашия случай, Лазар отново ли ще се измъкне? Така, ние се организирахме и събрахме подписката, тъй като неговото държание – на Лазар Влайков, досега демонстрира възприятие на безотговорност. Той намерено приказва пред медиите, че ще напусне Общинския съвет, когато той самичък пожелае ", описа момичето в понеделник пред Нова телевизия.

Семейството ѝ се решило на този ход поради терзания, че казусът може да бъде потулен във времето и убийството на татко ѝ да не получи отмъщение.

Както е известно, Наско Тонкев бе погубен при безразсъден случай с персоналния револвер на Лазар Влайков по време на тържество по случай рождения ден на 6-годишно дете. Първоначалната версия бе, че точно детето е дръпнало спусъка, откакто общинарят му дал да прегледа оръжието. Роднините на убития рестораньор обаче настояват, че точно Влайков е създал съдбовния изстрел.

Заради трагичния случай той подаде оставка като ръководител на Общинския съвет в Септември, само че не и като общински консултант. Междувременно съдът го освободи от арест през ноември м.г. против гаранция от 8000 лв.. Оттогава насам проверяващите не са споделяли никаква информация по отношение на делото против него.

" Бави се комплексната експертиза, по тази причина написахме писмото. Защото едно ликвидиране дали е осъществено в малко обитаемо място или в огромния град – следствието би трябвало да бъде едно и също ", разяснява Деница Тонкева, признавайки, че решението на Цацаров да реалокира делото от Пазарджик в Пловдив я успокоява.

" Аз знам, че всички институции си правят работата, само че някакси да не се забравим във всичкото това нещо, което се случва в страната. Всеки ден нелепи обстановки ", добави момичето.

Попитана дали фамилията ѝ продължава да има подозрения, че Лазар Влайков има подкрепи от високо равнище и може да се размине с наказателната отговорност по случая, тя съобщи, че не може да каже дали това е по този начин.

Добави обаче, че я тормози фактът, че макар убийството, общинарят към този момент е на независимост и продължава да бъде консултант

" Това за мене не е почтено, тъй като моят татко изгни в гроба, а той ефективно си взе участие в Общинския съвет и дава гласа си за нас, за народа – не е почтено ", заключи Деница Тонкева, добавяйки, че Влайков " не сподели с нищо даже, че съжалява – нито във въпросната нощ, нито 7 месеца дотук по-късно ".

В отговор на писмото ѝ до Цацаров и импортираната дружно с него подписка, от държавното обвиняване декларирали пред Нова телевизия, че до момента по делото против Влайков са осъществени 3 огледа на мястото на престъплението, разпитани са над 25-има очевидци, назначени са химически, балистични и съдебно-медицински експертизи и е изработен следствен опит.

Колкото до бавещите се изводи по комплексната експертиза, назначена в Националния институт по криминалистика и криминология (НИКК) в Министерство на вътрешните работи, от прокуратурата прецизирали, че Сотир Цацаров щял да беседва с вътрешния министър Валентин Радев, с цел да разбере аргументите за забавянето.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР