Деница Сачева стана социален министър на ръба - едва 5

...
Деница Сачева стана социален министър на ръба - едва 5
Коментари Харесай

Деница Сачева стана социален министър на ръба, 5 гласа я пратиха в МС

Деница Сачева стана обществен министър на ръба - едвам 5 гласа избавиха от неуспех кандидатурата й.

Сачева предизвика повече от два часа диспути и раздели Народното събрание - 114 национални избраници от ГЕРБ, Вътрешна македонска революционна организация и НФСБ я поддържаха, а 109 от Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи гласоподаваха срещу, наред с шестимата самостоятелни от " Атака " и въздържали се от ВОЛЯ.

Преди да се закълне като нов член на кабинета " Борисов3 ", самата Сачева съзря развихрила се " огромна дезинформационна акция " в нейна чест и подправени вести от доста познавачи на биографията й.

Тя даде обещание, че няма да развива джендър идеологии и упрекна Българска социалистическа партия и някогашната просветна министърка Анелия Клисарова за джендър анкетата в учебните заведения, пусната при започване на 2018 година Именно анкетата бе приписана на нея и участва измежду фактологията, с която я нападнаха от опозицията.

" Анкетата е въведена пет години преди аз да бъда зам.-министър ", отговори Сачева от трибуната.-->

Тя се закле още пред народните представители, че споделя обичайното схващане за семейство.

" Твърдо имам вяра, че полът се опроделя биологично ", успокои обезпокоените преди гласуването тя. Сачева напомни, че няма по какъв начин да се връща тематиката за Истанбулската спогодба, тъй като Конституционен съд към този момент се е произнесъл за това.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР