Ден за размисъл в Швейцария преди насрочения за неделя референдум

...
Ден за размисъл в Швейцария преди насрочения за неделя референдум
Коментари Харесай

Швейцарците мислят как да гласуват на референдума за оръжията


Ден за размисъл в Швейцария преди планувания за неделя референдум за стягане на контрола над оръжията, с цел да може локалното законодателство да бъде в синхрон с регулациите в Европейски Съюз, оповестява Би Би Си, съобщи БГНЕС. Страната не е член на евроблока, само че е част от Шенгенската зона за свободно пътешестване.

След смъртоносните терористични офанзиви в Париж, при които починаха 130 души, Брюксел издаде нови рестрикции за носенето и притежаването на автоматизирани и полуавтоматични оръжия за страните в Шенген. Така Европейски Съюз се надява да облекчи и подкрепи работата на полицията в съответните страни членки.

Новите регулации обаче значат и всекидневно шерване на информация и съгласуваност за това от къде идват оръжията, употребявани при възможни закононарушения.

Промените обаче бяха посрещнати с отрицание в Швейцария – страна, където притежаването на оръжие е дългогодишна традиция. След като приключат наложителната си военна работа на всички мъже е позволено да запазят армейските си пушки.

Във всеки град и село в страната има оръжейни клубове, а стрелбата по цел е известен спорт.

По закон в Швейцария си длъжен да имаш позволение за носене на оръжие, само че то се вади релативно елементарно.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР