Ден, след като Враца преживя най-тежкото природно бедствие в най-новата

...
Ден, след като Враца преживя най-тежкото природно бедствие в най-новата
Коментари Харесай

След апокалипсиса във Враца! Стихията вдигна покрива на голям склад и го стовари върху съседен имот /снимки/

Ден, откакто Враца претърпя най-тежкото естествено злополучие в най-новата си история, не престават да стават известни нови обстоятелства за провалите в регионалния център. Вчера градът бе затрит от невъобразим ураганен вятър, който обръщаше камиони, вдигаше покривите на здания, разместваше с лекост металните улични контейнери като шахматни пешки и аргументи съществени материални вреди на парцели и коли.
Снощи към 21 часа бурята вдигнала покрива на склад за палети и въглища, който се намира на Криводолско шосе и го запокитила върху прилежащ склад за дървен материал. Разстоянието сред двата е повече от 50 метра и все пак голямата структура е преместена без проблем.
Днес общината активизира общинското БКС да разчиства от падналите дървета и клони в градинките и по улиците на града. Във вчерашния ден служителите са получили повече от 80 сигнала за провали след бедствието. Днес още веднъж ще заседава спешния щаб към общината, на който ще де дадат оценки на вредите, които нанесе през вчерашния ден ураганният вятър и ще бъдат подхванати ограничения, в случай че постъпят нови данни.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР