Ден след като Москва обяви български дипломат за персона нон

...
Ден след като Москва обяви български дипломат за персона нон
Коментари Харесай

Борисов и руският посланик се съгласиха, че няма проблеми пред двустранните отношение

Ден откакто Москва разгласи български посланик за личност нон грата, министър председателят Бойко Борисов одобри в постройката на Министерския съвет съветския дипломат у нас Анатолий Макаров.

" В рамките на диалога им в Министерския съвет бяха разисквани двустранните връзки, като беше изразено единодушие, че не съществуват предпоставки, които да попречват тяхното развиване в прагматичен и доброжелателен дух и отсега нататък ", оповестиха от държавната пресслужба.

Премиерът Борисов е декларирал интереса на България да води " равнопоставен и взаимноизгоден двустранен политически разговор с Руската федерация, при който страната ни се управлява от националните си ползи и се придържа към общите европейски и евроатлантически политики ".

Според него както България, по този начин и Русия са заинтригувани да си сътрудничат в редица сфери като стопанска система, енергетика, туризъм, превоз, обучение, просвета и просвета, обществена политика.

Заради дипломатическото напрежение от Българска социалистическа партия приканиха ръководещите да " възстановяват " връзките с Русия. От ГЕРБ още в четвъртък обясниха, че не виждат смяна в тях.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР