Ден след като част от българските евродепутати от управляващата у

...
Ден след като част от българските евродепутати от управляващата у
Коментари Харесай

Империята Сорос отвръща на удара

Ден откакто част от българските евродепутати от ръководещата у нас коалиция поддържаха Виктор Орбан и отхвърлиха да му лишават правото на глас в Европейски Съюз, враговете на унгарския министър председател в България се задействаха. Кръгът " Капитал ", който е дълготраен бенецифиент на средства от империята на Джордж Сорос започва проект за предизвикателство на държавна рецесия. Първата жертва стана номинираният за транспортен министър Александър Манолев. Рано сутринта електронното издание на Иво Прокопиев тиражира информация от далечното минало на настоящия зам.министър на стопанската система. За да парира по-нататъшни офанзиви, Манолев обаче изненадващо се отхвърли от поста и съобщи, че стартира правосъдни каузи. Така министерските рокади се отсрочват за идната седмица, още повече, че президентът Румен Радев също спъна избора на новите министри като не подписа указа за освобождение на Младен Маринов от поста основен секретар на Министерство на вътрешните работи.

И Радев спъна новите министри

Не подписа указа за освобождение на основния секретар на Министерство на вътрешните работи Младен Маринов, давал уроци по нравственос

И президентът Румен Радев спъна избора на новите министри. Той отпътува за Рига без да подпише указа за освобождението на основния секретар на Министерство на вътрешните работи Младен Маринов и без да каже за какво не го е направил. Това провали гласуването в Народното събрание на рокадите в кабинета, тъй като предлагането на премиера Бойко Борисов е общо за тримата нови членове на кабинета - Младен Маринов, Александър Манолев и Петя Аврамова. Те бяха избрани за наследници на подалите оставка Валентин Радев, Ивайло Московски и Николай Нанков.
Поведението на президента изненада депутатите, още повече, че ръководителят на Народно събрание Цвета Караянчева персонално му се обадила в сряда по обед, с цел да го попита дали ще подпише указа. Останала с усещане, че това ще стане до края на деня.
Две версии за непредвидения ход на Румен Радев обиколиха стремително коридорите на Народно събрание. Първата бе, че президентът си отмъщава на ГЕРБ за отхвърленото несъгласие върху Административнопроцесуалния кодекс. Втората - че е афектиран за решението на кабинета българската делегация за 73-ото Общо заседание на Организация на обединените нации да се води от премиера Бойко Борисов, а не от него. Някои стигнаха още по-далече, развивайки сюжет, че със забавянето на министерските рокади Радев желал да попречи на Борисов да бъде в Съединени американски щати на 18 септември, когато се открива сесията на Организация на обединените нации и ще приказва американския президент Доналд Тръмп.
Каквато и да е истината, не прави чест на президента да замине без нито една дума за неподписването на указа, разясниха депутати. Според тях не подхожда на обединител на нацията да мълчи, до момента в който от негово име прессекретариатът му драговолно споделя на всеки публицист най-различни версии за претекстовете: няма период за парафиране на документа, президентът не желал да бъде притискан, давал урок по нравственос и морал, тъй като научил за издигането на Маринов от медиите и така нататък
Случайно или не обаче този ход на президента Радев съответства с проведената офанзива на кръга " Капитал " - дълготраен бенецифиент на средства от империята на Джордж Сорос, против различен от номинираните нови министри: Александър Манолев. Сегашният зам.-министър на стопанската система бе препоръчан за транспортен министър. Рано сутринта уеб сайтът на Иво Прокопиев стартира да тиражира информации от далечното минало на специалиста. За да парира понататъшни спекулации и интриги към името си, Манолев даде ексклузивен брифинг и разгласи, че се отхвърля от поста.
" Искам от премиера номинацията ми за министър на превоза да бъде оттеглена. Причината за това е координираната офанзива, която се организира против мен от една избрана група. Със скалъпени изказвания и без доказателства се пробват очевидно да блокират работата ми в министерство на превоза ", сподели Манолев. Той акцентира, че офанзивата не е единствено против него, а против целия кабинет. Давам си сметка, че всички тези съшити изказвания нямат нищо общо с истината, в противен случай, има доказателства тъкмо в противоположната посока, сподели още Александър Манолев. И добави: " Много въпроси си задавам. Сигурен съм, че и вие имате. Най-важният за мен е за какво тъкмо в този момент някой реши да съшива сходни изказвания, в случай, че аз съм заемал управителни позиции и преди. Явно обаче някой се тормози от промените и политиката, която бих провеждал в Министерството на превоза. Не мога да позволи да ме вкарат в пояснителен режим ". Александър Манолев заяви, че е имал " открит мъжки диалог " с премиера Борисов и отрасловия му вицепремиер Валери Симеонов. Припомни, че за него има над 6700 преференции. " Явно е, че тъкмо в този момент е моментът да се нападна. Разбирам каква вреда се цели да се реализира с това и не мога да го позволи ", безапелационен бе Александър Манолев. Той ще разиска с юристите си какви контрадействия да предприеме. А по въпроса дали ще продължи да бъде заместник-министър на стопанска система съобщи: " Не желая да вземам решения под страсти ".
Ударът по Александър Манолев от соросоидите у нас пристигна единствено ден, откакто част от българските евродепутати от ръководещата у нас коалиция поддържаха Виктор Орбан и отхвърлиха да му лишават правото на глас в Европейски Съюз. Международният търгаш Сорос е най-големият зложелател на Орбан, тъй като унгарският министър председател изгони структурите му от страната си и спря въздействието му в нея.
Най-коментираният въпрос в коридорите на властта нощес бе има ли връзка сред неподписания от президента декрет и удара по Манолев. Депутати заподозряха, че президентът е имал информация за опита на грантаджиите на провокират държавна рецесия и е заел изчаквателна позиция.

Сидеров: Акция на кръга " Капитал "

Акцията против Александър Манолев е дело на " прикритата съпротива " и кръга " Капитал ", тъй като те нямат министри в кабинета на ГЕРБ като преди. Така водачът на " Атака " Волен Сидеров разтълкува събитията с отдръпването на номинирания за транспортен министър.
" ГЕРБ заплащат налог " съпротива ", тъй като всичко това е проведено от кръгове, които са по-прикритата съпротива. Този удар идва от кръга " Капитал ". Това са бизнес и политически обединения, които преди време сложиха министри. Нека не забравяме, че този кръг постави Трайчо Трайков, Росен Плевнелиев, Симеон Дянков. Това бяха министрите на " Капитал ". Сега кръгът " Капитал " няма министри и доста го е гняв! ", заключи Сидеров. Според него и в този момент, и различен път ГЕРБ дават отговор на тези офанзиви, като елементарно отдръпват хората си от постове. " Познавайки Борисов, той сигурно е решил Манолев да се отдръпна, с цел да няма никаква сянка на подозрение, че той е човек, който ще би трябвало да се оправдава. ГЕРБ ще предложат кой да замести Манолев ", сподели още водачът на групата на Обединените патриоти в Народно събрание. По мотив събитията от биографията на Манолев за бизнеси и свързаности в предишното, Сидеров счита, че това е " предмет на записки ", тъй като е значимо, когато е бил на постове във властта, тогава да няма обвързаности, а не преди този момент.
" Наистина има една много съсредоточена офанзива, тъй като, на който се сетим могат да се извадят от преди 15-20 години неща, които по този начин да се навържат, че този човек да наподобява неприятен.
Нито ни е работа да гледаме кои компании с кого са били свързани, гледа се нормално правосъдно чисто минало или не, обвързаности в този момент, откогато той е бил два пъти зам.-министър, има ли участия във компании. Всичко друго би трябвало да бъде предмет на записки ", заключи водачът на " Атака ".
Освен кръга " Капитал " той вкара в сюжета против властта и президента. Сидеров настоя президентът Радев да излезе и да изясни какви са аргументите да не подпише указа за освобождение на основния секретар на Министерство на вътрешните работи Младен Маринов. " Ходовете на един президент би трябвало да бъдат добре премислени, да не са игра на инат, а да бъдат в публичен интерес. Очевидно опираме до тематиката дали президентът съзнателно бави този декрет, с цел да аргументи държавна рецесия - да, само че това не е доста умен държавнически ход ", безапелационен бе Сидеров.

Симеонов не желае война
сред " Дондуков " 1 и 2

" За мен най-важна е държавността. Не желая да ставам съпричастен във войната сред двете институции. Българите са избрали и президентът и ръководещата партия ". Това съобщи вицепремиерът Валери Симеонов пред БТВ след което благодари на премиера, че трансформирал своето досегашно държание и го е поканил на разискването с Манолев.
" Манолев не беше притиснат да отдръпна номинацията си, това беше персонален акт. Неговото достолепие на експерт беше наранено. За него мога да изявя позитивно мнение. Работили сме дружно, той е потвърдил положителни професионални качества ", сподели още Симеонов.
Той не приемал версиите, че Манолев има виновност за случая, разказан в " Капитал ". " Щом съдът потвърждава, че не е злополука, тогава за какво са тези нападки от медии. Не видях нито един факт в тази публикация. В самото съдружничество на Манолев няма нищо за упрекване, тъй като изброените в публикацията компании, в никакъв случай не са функционирали ", сподели още водачът на НФСБ.

Карадайъ: Първо да се
срещнем с обстоятелствата

Нека първо да се срещнем с фактологията за липса на президентски декрет за освобождението на Младен Маринов и тогава да си вършим изводите. Това сподели пред публицисти в Народното събрание ръководителят на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ.
На въпрос дали вижда предумисъл в дейностите на президента Румен Радев, Карадайъ отговори: „ Във въпроса Ви се съдържа теза, само че дано по-скоро да забележим каква е фактологията и тогава да разясняваме. Вчера (б.р.- в сряда) в Народното събрание не беше постъпило такова искане, не знам по кое време уведомлението е постъпило в президентството. Бих предложил да се срещнем с фактическата картина и тогава да вършим изводите. "
Председателят на Движение за права и свободи уточни, че съгласно него връзките сред институциите не са на нужното равнище. „ Държавата и обществото имат потребност от съгласуваност сред институциите. За страдание, следим противоположен развой ", уточни той.
Карадайъ изясни, че оценката на Движение за права и свободи за ръководството е дадена още през цялото време. „ Формулата на това ръководство е неверна и това ръководство нищо положително не може да роди за нашето общество ", разяснява Карадайъ.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР