Ден след като близкият екосъратник на Кирил Петков Атанас Русев

...
Ден след като близкият екосъратник на Кирил Петков Атанас Русев
Коментари Харесай

Близък приятел скастри Петков. Отговорът – ново звено в МВР

Ден откакто близкият екосъратник на Кирил Петков Атанас Русев съкруши във Facebook премиера в оставка поради политика му за запазване на природата, Министерство на вътрешните работи излезе със известие, че ще прави екополиция и към този момент е основало работна група за това.

Може да си пишете и 5-ци и 6-ци, аз ви пиша 2-ка в частта запазване на Природата, запазване на Горите, запазване на Черноморието. На тези изпити сте скъсани грубо. И няма поправителни, написа Русев във фейсбук групата „ Да запазим Корал ”, откакто Петков се появи на плажа, обкръжен от защитата си от НСО. Това взриви къмпингарите, изключително откакто рано в неделя вицепремиерът Борислав Сандов съобщи, че Петков е бил без гардове. Русев е модератор на групата и сподвижник на Петков от времето, когато двамата дружно се борели Корал да стане предпазена зона – нещо, което Сандов разгласи преди дни.



Министерство на вътрешните работи към този момент има бранш " Зоополиция и кинология ", а в този момент се планува и спецзвено за закононарушенията против природата.

След като сътвори обособена конструкция " Зоополиция и кинология ", Министерство на вътрешните работи е на път да сътвори и особено звено за противопоставяне на закононарушения против природата, което припомня на нещо като екополоция.

От известието на самото ведомство излиза наяве, че със заповед на министъра на вътрешните работи е основана работна група, чиято задача е бързо да проучва нуждата и опциите за основаването на профилирано звено за закононарушения срещу природата. Тя била издадена по предложение на депутатите от " Продължаваме промяната " в комисията по околната среда и водите Мирослава Петрова и Цветелина Симеонова-Заркин, отбелязва вестник „ Сега ”.

Самата Политическа партия се похвали на формалния си уебсайт със събитието и с изказванието, че тяхната самодейност за основаването на звено за противопоставяне на закононарушения против природата, към този момент е подкрепена със заповед на Бойко Рашков. В основаната от вътрешния министър комисия влизат специалисти от разнообразни звена на Министерство на вътрешните работи, които се занимават с закононарушения против животни (домашни, диви и защитени) и против околната среда, специалисти на министерствата на околната среда и водите и на земеделието, представители на прокуратурата, неправителствения бранш, както и двамата народни представители от комисията по околната среда и водите.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР