Ден, след като бившият президент на Косово Хашим Тачи се

...
Ден, след като бившият президент на Косово Хашим Тачи се
Коментари Харесай

Жители на Прищина подкрепят Хашим Тачи

Ден, откакто някогашният президент на Косово Хашим Тачи се изправи пред съда в Хага, жителите на Прищина показаха своите опасения, че процесът е политически.

Тачи и още трима командири от Армията за избавление на Косово ще дават отговор за закононарушения против човечеството, направени в интервала 1998-1999г., когато страната се бори за самостоятелност от Сърбия.Вълна от поддръжка за Тачи пристигна от поданици на Косово. Много жители считат съда в Хага за непочтен, а процесът – като опит за пренаписване на историята.
След като това дело не визира всички закононарушения, станали в Косово, а се концентрира единствено върху етническия аспект, демонстрира, че е политически стимулиран. Искат да има някакво сравнение сред стореното от сръбската войска в Косово, с това което се е случило в Косово. Просто не е вярно. Този развой не трябваше да бъде допускан от нашите институции.
Ментор Врайоли, гражданин на Прищина
Този развой не е обективен по отношение на водачите от Армията за избавление на Косово. Провежда се без правно съображение.
Хилми Паколи, гражданин на Прищина

Тачи и останалите трима обвинени, някогашни командири на Армията и някогашни висши чиновници, отхвърлят всички обвинявания за хипотетичната им роля в жестокостите като партизански водачи по време на войната през 1998-99 година Те са били партизански водачи по време на войната за самостоятелност на Косово, преди да придобият политическа популярност след спора, в който починаха повече от 13 000 души, най-вече етнически албанци.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР