Ден след катастрофата край Своге, при която загинаха 16 души,

...
Ден след катастрофата край Своге, при която загинаха 16 души,
Коментари Харесай

Катастрофата край Своге: Ден по-късно въпросите остават

Ден след злополуката край Своге, при която починаха 16 души, а други 21 бяха ранени, въпросите към случилото се са повече, в сравнение с отговорите.
Шест души в тежко положение след злополуката край Своге, 15 жертви са от Световрачене „ Здравното министерство сътвори цялостна организация, с цел да се подкрепят пациентите ”, посочи здравният министър Кирил Ананиев
Какво знаем досега?

Малко след 17 ч. през вчерашния ден рейсът, който превозвал група екскурзианти, навлиза във съдбовния изострен завой след Своге при мощен дъжд. Местните хора са безапелационни, че от години този сектор от пътя е рисков, а пътната настилка – некачествена.

Само преди година на същия сектор, още веднъж след мощен дъжд, две коли се сблъскват. Умира една жена от Своге, а друга оцелява по знамение.
Съдружникът на авариралия Григор Григоров: Той е експерт Преди да стартира личен бизнес, Григоров е карал кола за спешна помощ в София
Местни настояват, че асфалтът на това трасе е пробен – употребявал се за алеи в парковете и при най-малкия дъжд ставал извънредно хлъзгав.

В късния следобяд специалисти взеха проби от пътната настилка. Според жителите на Своге това не се прави за първи път, само че усъвършенствания не са предприемани.

Според Христо Радков от Българското обединяване на водачите пътят е рисков и има предпоставки за аквапланинг. Намира и неточности в проектирането му и по съответно – къде се намира мантинелата.

Регионалният министър Николай Нанков разясни, че от АПИ общо пет пъти са предупреждавали компанията реализатор, че трасето би трябвало да ремонтирано, само че този ремонт по този начин и не е осъществен.

При инспекция на транспортното министерство излиза наяве, че авариралият рейс е бил без наложителен механически обзор, а водачът се е движел с превишена скорост.

Прокуратурата е почнала следствие по случая, като основният прокурор Сотир Цацаров очерта три вероятни версии за случая – лидер, транспортьор или път. Всяка от тях ще бъде тествана от следователите.

Снимка: btvnovinite.bg

40 случая с рейсове за последните 10 години

Статистиката сочи, че единствено в последните 10 години у нас има 40 съществени случая с рейсове.

На 4 април 2004 година 12 възпитаници се удавиха, откакто рейсът им, с който се връщаха от екскурзия до Дубровник, излезе от завой и по стръмния бряг падна в река Лим.

Следващата черна дата беше 7 декември 2006 година , когато междуградски рейс падна от моста на пътя край Бяла. Тогава 18 души изгубиха живота си.

През май 2009 година 18 души починаха, а други 20 бяха ранени при злополука с рейс край Ямбол. Автобусът бил механически нередовен и опустоши пешеходци на втурване от връх Бакаджик.

През юни 2011 година осем пасажери починаха при тежка злополука на Автомагистрала „ Тракия” при разклона за Карлово. Автобусът се блъска в мантинела, прекатурва се и се възпламенява.

В края на 2017 година при Микре рейс, пренасящ незрящи хора от Перник, се блъска в камион при погрешно изпреварване. Загиналите са девет, а ранените 17.

На 13 април тази година шестима души починаха, а 26 бяха ранени, откакто пътнически рейс по линията Бургас – София се обърна на 27-ия километър на Автомагистрала „ Тракия” в региона на Вакарел. Вината за случая, в който взе участие и лека кола, още не е избрана.

Автобусната злополука край Своге Шест души в тежко положение след злополуката край Своге, 15 жертви са от Световрачене Водач, транспортьор и път – трите версии, които ще проверява прокуратурата Катастрофиралият рейс – без механически обзор, движел се е с превишена скорост Цацаров назначи експертизи на асфалта и мантинелите след случая край Своге Съдружникът на авариралия Григор Григоров: Той е експерт В манастира " Седемте престола “ ще отслужат панихида за починалите край Своге Екскурзия приключи с покруса край Своге в съботния следобяд 15 са тежко ранените при злополуката край Своге, признати са в лечебни заведения в София Има дете измежду починалите в злополуката край Своге Минута безмълвие за жертвите край Своге преди футболните мачове Любка Маринова: Мантинелата трябваше да издържи рейса, аварирал край Своге Кметът на Божурище: Шофьорът на авариралия рейс е умел и спокоен С заплаха за живота за четирима от настанените в „ Пирогов ” след злополуката край Своге Настимир Ананиев: Пътниците в авариралия рейс евентуално са били без колани Изясняват се аргументите за тежката злополука край Своге с 16 починали Зам.-министър на превоза: Автобусът не е минал още един механически обзор Понеделник - ден на народен печал поради злополуката край Своге 16 починали, а други 27 са ранени при автобусната злополука край Своге (СНИМКИ и ВИДЕО)
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР