Ден след ден основният питеен водоизточник на перничани – язовир

...
Ден след ден основният питеен водоизточник на перничани – язовир
Коментари Харесай

Перничани в шок: Къде ни е язовиро? СНИМКИ

Ден след ден главният питеен водоизточник на перничани – язовир "Студена ", се трансформира в пустиния. Шокиращи фотоси в обществената мрежа демонстрират лунен пейзаж вместо вода.

В същото време повреди на водопреносната мрежа бълват по улиците на града и дребното останала вода, написа zapernik.com.



„ В коя естествена страна язовирът с питейна вода ще пресъхва, а водоснабдителното сдружение безгрижно ще оставя по 3-4 дни аварирал тръбопровод да бълва десетки кубици вода, на една от най-централните улици в града, заявявайки, в това време, че „ Аварията не е незабавна “ и „ Техниците също имали право да честват „ Ден на града “??????????

НЯМА ТАКАВА ДЪРЖАВА! “, възмущава се Иван Александров в групата „ Видяно в Перник “.

Снимките на положението на язовира, или там където в миналото е бил, са също негови, направени преди седмица.



От ВиК Перник споделят, че все още водният размер на бент. "Студена " е 6 912 000 куб. м при потенциал 25 519 100 куб. м. Което си е една стъпка до санитарния най-малко.

Дори и изречението, че е регистрирано доста положително положение на язовирната стена „ Студена “ и прилежащите и хидротехническите уреди, не може да замаже тоталната водна злополука, пред която е изправен града.

Според управлението на водното сдружение неналичието на дъждове през лятото е пресушило язовира. Но дали това в действителност е по този начин?

Хората се питат: Защо още няма разгласен воден режим? Къде изчезна водата? Ползват ли заводите в Перник питейна вода за индустриални потребности? За какъв брой дни още ще стигне водата в язовира? Защо ВиК разрешава при тази рецесия, вода да се излива по улиците?

Къде ни е язовиро?!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР