Ден остава до началото на най-мащабната доброволческа инициатива у нас

...
Ден остава до началото на най-мащабната доброволческа инициатива у нас
Коментари Харесай

Ден до началото на най-мащабната доброволческа инициатива у нас - „Да изчистим България заедно“


Ден остава до началото на най-мащабната доброволческа самодейност у нас - на 17 септември ще се организира акцията „ Да почистим България дружно “ на bTV Media Group.

„ През 2022 година се завръщаме към огромните проведени акции по разчистване след двете години на пандемия “, разяснява в „ Тази заран “ Мария Лазарова, управител обществени планове в bTV Media Group.

Тази година акцията ще помогне на доста места, наранени от бедствия като наводнения и пожари .

„ Една от огромните ни гордости е, че доста компании пренасочиха доброволческия си запас и щедрост към наводнените села в Карловско. Ако преди бяха възнамерявали да чистят парк, в този момент са решили да тръгнат с нас в Карлово. Аз също ще бъда в Карлово. Очакваме поддръжка освен от бизнеса, само че и от неправителствени организации. Другото значимо е, че за първи път ще има над 15 акции за разчистване на реки . Много огромна акция има за почистването на река Струма в Кюстендилско “, добави Мария Лазарова.

„ Специално за София тази година сме си сложили доста амбициозна цел. Не желаеме да чистим на доста места, а желаеме да създадем първата акция за разделно събиране – разчистване на парковете, само че и да го създадем разделно, да надградим този учебен детайл, който акцията носи “, уточни тя.



През годините от ден на ден доброволци се причисляват в акцията на bTV „ Да почистим България дружно “, а тази година се навършават 10 години от слагането на началото на акцията.

От началото на „ Да почистим България дружно “ до момента близо 2 500 000 доброволци, въоръжени с ръкавици и чували, са чистили страната. По данни на екоминистерството, те са съумели да съберат 94 338 тона боклуци, което се равнява на над 200 изцяло заредени самолета „ Боинг 747 ”, и да отстранен над 18 800 сметища от лицето на България.



Ето и част от локациите в София:

Борисовата градина – в 11:00 часа

Южен парк – 9:30 часа

Ловен парк – 9:30 часа

Всички местоположения в цялата страна можете да видите в
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР