Демонстрация по оказване на помощ на хора, бедстващи на море,

...
Демонстрация по оказване на помощ на хора, бедстващи на море,
Коментари Харесай

Булсар отбелязва Международния ден на моряка във Варна с демонстрации по спасяване на човек за борда

Демонстрация по оказване на помощ на хора, бедстващи на море, ще създадат доброволци от съдружие „ Булсар-к.д.п. Никифор Герчев “ в Международния ден на моряка през днешния ден във Варна. Спасителната акция ще стартира в 10,30 ч. на Морска гара (пристанище Варна-Изток, огромният басейн- 1,2, 3 и 4 кейови места “).

Екип от членове на организацията за търсене и избавяне по море ще покажат по какъв начин се прави аварийно-спасителна активност на хора, паднали зад ръб както и евакуиране на аварирал кораб в намерено море. В демонстрацията се включват и водолазите от клуб „ Приятели на морето “- Варна. По време на акцията избавителните лодки на членове на организацията „ Булсар “ ще излязат в намерено море и доброволци ще проведат обучение по добиване от водата на хора, паднали зад борда. „ Спасените “ ще бъдат траснпортирани до брега с лодките и там ще им бъде оказана незабавна долекарска здравна помощ.

Акцията ще бъде и с благотворителна цел, като по време на събитието ще бъде сложена урна за дарения в помощ на потърпевшите при наводенията в Северозапдна България. Събраните средства ще бъдат предадени на Български Червен кръст- Варна.

Сдружението „ Булсар “ е основано на 20 април 1996 година по самодейност на капитан далечно корабоплаване Никифор Герчев. Доброволческата организация е с идеална цел за съгласуваност, търсене и избавяне на бедстващи хора, оживели след произшествия в българския морски виновен регион. Членове на сдружението са изявени морски експерти с знания по търсене и избавяне на море, както и притежатели на дребни плавателни съдове, които се включват в помощ за реализиране на активността на организацията.

При произшествия и повреди в акваторията на българското черноморско крайбрежие всеки жител може да подаде сигнал на безплатния телефон 161, който служи за съгласуваност сред сдружението и виновните институции.

Денят на моряка е разгласен от Международната морска организация (ИМО) през 2010 година и се чества годишно на 25 юни.

Тазгодишната акция е отдадена на приноса на моряците за запазване на морската среда, в сходство с тематиката на международното корабоплаване „ MARPOL на 50 – Нашият ангажимент продължава “. Марпул е интернационалната спогодба за запазване на замърсяването от кораби, подписана през 1973 година Моряците прекарват доста време в морето и са огромна част от решението, когато става въпрос за отбрана на морската среда, обръщат внимание от Международната организация.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР