Демонстранти преминаха на протестно шествие през мол в района на

...
Демонстранти преминаха на протестно шествие през мол в района на
Коментари Харесай

Властите Изгубиха Контрол! Сейнт Луис Ври И Кипи, Невиждани Протести, Страшно Насилие!

Демонстранти минаха на протестно шествие през мол в региона на Сейнт Луис през вчерашния ден, а рокгрупата Ю Ту анулира планувания си концерт в американския град, откакто полицията влезе в конфликти с навалица, ядосана, тъй като локален бял някогашен служител на реда бе оневинен от съда за застрелването на негър през 2011 година, заяви Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Във втория ден на митинги след оповестяването на правосъдното решение, няколкостотин души минаха през мола " Уест каунти сентър " в предградието на Сейнт Луис, Дес Перес, размахвайки юмруци и крещейки " Животът на чернокожите е от голяма важност " и " Наш дълг е да се борим за независимост ".

Малко по-късно те минаха и през мола " Честърфилд " и през фестивал за районна ресторантьорска храна. Няма сведения за арести на стачкуващи, заяви Асошиейтед прес.

В региона на митингите имаше полицейско наличие, само че не се стигна до конфликти, за разлика от предната нощ, когато 10 чиновници на правоохранителните органи бяха ранени и най-малко 23 души бяха задържани.

Ирландската рокгрупа Ю Ту анулира планувания си за събота вечерта концерт в Сейнт Луис. " Не можем да рискуваме сигурността на последователите си. Съжаляваме за това решение, само че считаме, че то е единственото вярно ", се споделя в изказване в уеб страницата на групата.

Инцидентът, поради който чернокожите в Сейнт Луис излязоха на улиците, стана през декември 2011 година. Полицаят Джейсън Стокли и сътрудникът му заподозрели Антъни Ламар Смит за разпространяване на опиати и се пробвали да го задържат.

След гонитба с коли Стокли прострелял пет пъти Смит. Пред съда някогашният служител на реда изясни, че обвиненият е държал револвер преди гонитбата и той се е почувствал в заплаха, заради което е стрелял.

Обвинението твърдеше, че Стокли е подхвърлил оръжието в колата на Смит, само че съдията съобщи, че не са показани безапелационни доказателства в поддръжка на това изказване.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР