Демонстранти от целия политически спектър се събраха в редица градове

...
Демонстранти от целия политически спектър се събраха в редица градове
Коментари Харесай

Протести в цяла Аржентина срещу ограничителните мерки във връзка с коронавируса

Демонстранти от целия политически набор се събраха в редица градове из цяла Аржентина, с цел да стачкуват против строгите ограничения, наложени поради ковид, съобщи Българска телеграфна агенция, базирайки се на ДПА.

В сърцето на столицата десетки хора показаха възприятието си на незадоволеност от въведените от държавното управление ограничавания. На един от транспарантите бе написано: "Аржентина, разсъни се за независимост и човещина ", а други лозунги се отнасяха до теории на конспирацията по отношение на имунизирането, новата 5Джи (5G) мобилна мрежа и американския човеколюбец Джордж Сорос. Съобщено беше за изолирани конфликти в периферията на митингите.

В Буенос Айрес демонстрираха и лекари, изразявайки поддръжка за рестриктивните мерки върху свободата на напредване и с гледище за по-високи заплати и повече здравно съоръжение в тяхната битка против ковид.

Жертвите на ковид в Аржентина към този момент са 500

На 20 март държавното управление на Аржентина наложи строги ограничаващи ограничения, с цел да попречи на разпространяването на болестта. Те имаха прочут резултат, защото при население от към 45 милиона, доказано инфектираните с ковид са 16 214, а смъртните случаи - 528. Мерките обаче нанесоха и обилни вреди на така и така слабата аржентинска стопанска система.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР