Демонстранти блокираха руския посланик Елеонора Митрофанова в руската църква, докато

...
Демонстранти блокираха руския посланик Елеонора Митрофанова в руската църква, докато
Коментари Харесай

Демонстранти блокираха Митрофанова в руската църква

Демонстранти блокираха съветския дипломат Елеонора Митрофанова в съветската черква, до момента в който тя бе на службата за Никулден, дружно с водача на АБВ Румен Петков. Протестиращите българи и украинци издигнаха плакати с надписи " Тук не е Москва ", " STOP PUTIN, STOP WAR ", Путин Zдохни! ".

 

Православната черква празнува през днешния ден празника на Св. Николай Мирликийски Чудотворец и по този мотив, както и за 70 години от основаването на съветското подворие у нас, в храма-подворие " Св. Николай Мирликийски " в София се отслужва архиерейска света литургия, съобщи Българска телеграфна агенция. Отвън жители скандират " Убийци " и " Тук не е Москва " в символ на митинг против визитата на Волоколамския митрополит Антоний, който пое функционалностите на външен министър на Московска патриаршия след отстраняването на митрополит Иларион, и взе участие в църковната работа.

В отслужването на архиерейската литургия вземат участие още Ловчанският митрополит Гавриил и Мелнишкият свещеник Герасим, основен секретар на Светия синод на Българската православна черква.

" Демократична България " популяризира декларация във връзка визитата на Волоколамския митрополит Антоний в България.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !  
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР