Демонстранти блокираха пътища с горящи гуми и унищожиха билбордове със

...
Демонстранти блокираха пътища с горящи гуми и унищожиха билбордове със
Коментари Харесай

Сблъсъци между протестиращи и полиция след президентските избори в Парагвай

Демонстранти блокираха пътища с горящи гуми и унищожиха билбордове със фотографията на новоизбрания президент

Привърженици на останалия на трето място на президентските избори в Парагвай десен претендент влязоха в конфликти с полицията пред изборния съд на фона на недоволства за измами по време на гласуването, което ръководещата партия " Колорадо “ завоюва с огромна преднина, предава Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Полицията издигна заграждения към постройката на съда и употребява гумени патрони против протестиращи младежи, които хвърляха камъни, оповестиха управляващите.

Protests in Paraguay as losing candidates calls for recount

На място се бяха събрали стотици поддръжници на Парагвайо Кубас.

На други места стачкуващи блокираха пътища с горящи гуми и унищожиха билбордове със фотографията на новоизбрания президент Сантяго Пеня - 44-годишен икономист, който завоюва изборите на 30 април с 43% от гласовете против 27% за класиралия се на второ място опозиционен претендент Ефраин Алегре.

Protests in Paraguay as losing candidates calls for recount

Кубас, който получи близо 23% от вота и изненада наблюдаващите, прикани в собствен пост в инстаграм за наново броене на гласовете и помоли поддръжниците си да стачкуват.

" Ние не сме удовлетворени. Изборите бяха откраднати от нас. Толкова е просто ", сподели пред публицисти Йоланда Паредес - брачната половинка на Кубас, която е определена за сенатор.

Класиралият се на второ място Алегре също прикани в туитър за наново броене на гласовете, както и за интернационален одит на компютърните стратегии, употребявани при електронните машини за гласоподаване.

Министърът на вътрешните работи на Парагвай Федерико Гонсалес прикани да бъде проявен здрав разсъдък. " Следва се процедура и тя би трябвало да се съблюдава ", сподели той, визирайки работата на изборния съд.

Protests by supporters of " anti-system " candidate Payo Cubas alleging electoral fraud still going on across Paraguay.

Authorities have called for calm while Cubas has only encouraged supporters via social media and press. Says he will come to Asunción tomorrow...
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР