Демократите в Камарата на представителите на САЩ са готови да

...
Демократите в Камарата на представителите на САЩ са готови да
Коментари Харесай

Демократите погват Доналд Тръмп след победата в Камарата на представителите

Демократите в Камарата на представителите на Съединени американски щати са подготвени да отприщят цялата си мощ за налагане на надзор над пълномощията на администрацията на Доналд Тръмп - политическа спънка за президента, която ще пристигна от разграничената власт във Вашингтон, осведоми Си Ен Ен.

 Удар за Тръмп, демократите печелят долната камара на Конгреса на Съединени американски щати Обновена
Удар за Тръмп, демократите печелят долната камара на Конгреса на Съединени американски щати

Републиканците резервират контрола над Сената

Демократическата партия завоюва болшинство в долната камара на Конгреса. Демократите завоюваха 219 места в 435-местната Камара на представителите. Републиканците взеха 193 места. 218 конгресмени са нужни за болшинство . Все още не са разпределени 23 места.

Сега със извоюваното болшинство демократите ще принудят секретарите на кабинета да се отчетат за дейностите си , ще изискат от президента да разкрие данъчната си декларация, а също по този начин деликатно ще проучат някои от най-спорните политически решения на Тръмп.

" Тези избори бяха за отговорност ", разгласи демократът Джери Надлър от Демократическата партия, който се чака да поеме председателството на Комисията по правни въпроси през идната година. " Може да не му хареса на Доналд Тръмп, само че за първи път неговата администрация ще бъде държана под отговорност ", добави той пред американската медия.

Комисията за контрол и държавни промени ще бъде в центъра на екшъна. Илайджа Къмингс, демократ от Мериленд, който се чака да поеме комисията, възнамерява да изследва " всички неща, направени от президента, които са в прорез със завета на нашите бащи-основатели на Конституцията ".

" До момента ние имаме президент, който не се регистрира пред никого " , акцентира той.

Новото демократично болшинство евентуално ще възобнови следствието на Конгреса за евентуален сговор сред предизборния екип на Тръмп и Русия, което завърши през март.

Но демократът Адам Шиф, който най-вероятно ще оглави Комисията по разузнаване, не възнамерява на този стадий да възобновява цялостно следствие на Русия, защото се счита, че специфичният прокурор Робърт Мълър е покрай привършване на работата, а също по този начин Комисията по разузнаване към Сената е на финалната права в своето следствие на съветската сага.

Американската медия задава въпроса дали Белият дом ще сътрудничи на демократите в Камарата на представителите.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР