Демократите в Камарата на представителите на САЩ гласуваха в подкрепа

...
Демократите в Камарата на представителите на САЩ гласуваха в подкрепа
Коментари Харесай

Нанси Пелоси близо до втори мандат начело на Камарата на представителите

Демократите в Камарата на представителите на Съединени американски щати гласоподаваха в поддръжка на Нанси Пелоси за оставането ѝ като ръководител за още две години, макар че партията им загуби места на изборите на 3 ноември за сметката на републиканците, съобщи „ Ройтерс “.

Пълният състав на камарата би трябвало да гласоподава за ръководител при започване на януари, когато републиканците ще излъчат собствен претендент за поста, само че той евентуално ще загуби, защото те са малцинство в 435-членната камара.

Като представител, 80-годишната Пелоси дефинира дневния ред на органа и заема второто място за изземване на президентските функционалности при нужда.

По време на виртуално закрито съвещание на Камарата на представителите Пелоси означи, че измежду главните ѝ цели ще бъде приемане на законопроект, обвързван с правоприлагането, както и законодателство, ориентирано към опазването на здравето и околната среда.

„ Имаме ковид, който демонстрира неправда в здравната ни система, с която би трябвало да се заемем, с цел да победим вируса, да почетем нашите герои, да сложим парите в джобовете на американците “, сподели тя.

Новоизбраният президент Джо Байдън се е свързал с Пелоси, с цел да я поздрави съгласно изказване на кабинета му. Той е загатнал, че „ чака с неспокойствие да работи с нея и представителството на демократите по общ дневен ред, с цел да овладее COVID-19 и да построи стопанската система по-добре “.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР