Демократите в американския Конгрес обявиха, че са започнали парламентарно разследване

...
Демократите в американския Конгрес обявиха, че са започнали парламентарно разследване
Коментари Харесай

Демократите в Конгреса започнаха разследване на Майк Пенс

Демократите в американския Конгрес оповестиха, че са почнали парламентарно следствие на избора на вицепрезидента Майк Пенс да отседне в голф клуб, който е благосъстоятелност на президента Доналд Тръмп по време на публична аудиенция в Ирландия, съобщи Българска телеграфна агенция, цитирайки Агенция Франс Прес.

Голф комплексът на Тръмп се намира в Дунбег, на западното крайбрежие на Ирландия, на към 300 километра от Дъблин. Там се организираха ирландските публични срещи на Пенс. "Парламентарната комисия не мисли, че парите на американските данъкоплатци би трябвало да бъдат употребявани за обогатяването на президента Тръмп, фамилията му и неговите компании ", се споделя в изказване на Илайджа Къмингс, ръководител на авторитетната Комисия по контрол и държавна промяна в Камарата на представителите на Конгреса, следен от демократите.

Къмингс посочи, че фактурата от това пътешестване може да е огромна, тъй като предходно пребиваване на Тръмп в същия хотел е коствало 3,6 милиона $ на американците. Това е второ парламентарно следствие, почнало за по-малко от 15 дни за потреблението от Тръмп и екипа му на разнообразни парцели, които той има по света. На 28 август юридическата комисия в Камарата на представителите разгласи, че ще проверява известието на Тръмп, че обмисля да провежда идната среща на върха на Г-7 в един от голф клубовете си в Маями във Флорида.
По време на кандидат-президентската си акция Тръмп се ангажира да повери активите си на самостоятелна финансова конструкция, предлагаща анонимно доверително ръководство или по този начин наречения "сляп поверителен фонд ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР