Демократите от комитета по съдебни въпроси на Камарата на представителите

...
Демократите от комитета по съдебни въпроси на Камарата на представителите
Коментари Харесай

Демократите мотивираха делото за импийчмънт на Тръмп

Демократите от комитета по правосъдни въпроси на Камарата на представителите на Съединени американски щати разгласиха отчет, съдържащ основанията им за искане на премахване от служба на президента Доналд Тръмп, заяви РИА Новости, представени от БГНЕС.
Те настояват, че техните искания към Тръмп се вписват в определението за „ тежки закононарушения и непозволено държание ”, което, съгласно конституцията на страната, може да бъде причина за импийчмънт.
В отчет от 52 страници се споделя, че демократите са се управлявали от текста и структурата на американската конституция, документите на Филаделфийския конвент от 1787 година, с който е одобрена конституцията, както и от историята и практиката на импийчмънт.
„ Тези източници демонстрират, че създателите на конституцията са считали, че искане за импийчмънт може да бъде импортирано при три припокриващи се форми на нарушавания от страна на президента: корист с власт, изменничество по отношение на нацията посредством връзка с чужденци и корупция във връзка със заеманата служба и избори ”, се твърди в отчета.
Всяко едно от тези нарушавания на публичното доверие са съображение за импийчмънт. Ако се обединят в поредност от дейности, те са най-солидното от всички вероятни учредения за импийчмънт и премахване от власт, считат демократите.
Комитета по правосъдни въпроси се занимава с формулирането на обвиняване против американския президент, което ще бъде импортирано за гласоподаване в Камарата на представителите.
Всичко по проблема и какво съставлява процедурата по импийчмънт можете да прочетете в тази публикация.
Разследването за импийчмънт е концентрирано към телефонен диалог през юли сред Тръмп и украинския президент Володимир Зеленски, в който Тръмп желае от него да проверява политическия му противник демократ Джо Байдън, като в същото време е бавел пращането на военна помощ за Украйна. Тръмп съобщи, че е изискал от украинските управляващи само да спомагат при битката против корупцията.
Демократите обмислят серия от обвинявания против Тръмп, в това число за корист с власт, възпрепятстване на правораздаването и Конгреса. Ако следената от демократите Камара на представителите поддържа това, казусът ще отиде в Сената, където болшинството са републиканци, които не имат намерение да смъкват президента от власт.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР