Демократичният свят е изправен пред най-опасната и непредвидима среда за

...
Демократичният свят е изправен пред най-опасната и непредвидима среда за
Коментари Харесай

Адм. Емил Ефтимов: Живеем в най-несигурната среда от времето на Студената война

Демократичният свят е изправен пред най-опасната и непредвидима среда за сигурност от времето на Студената война. Това съобщи адмирал Емил Ефтимов при откриването на годишната конференция на началника на защитата. 

„ В интерес на обществото ни е да разбере, че вложенията в сигурността са фундаментални за действието на всички социално-икономически сфери ", акцентира той.

" В момента Алиансът и демократичния свят е изправен пред най-опасната и непредвидима среда за сигурност от времето на Студената война. Най-важната фундаментална задача на НАТО за ефикасна отбрана и защита на територията на съдружниците, в унисон с член 5 от Вашингтонския контракт, придобива още по-голямо значение. Единството, солидарността и сплотеността на страните-членки на Алианса са главният център на тежестта ни “, уточни адмирал Ефтимов. 

Началникът на защитата напомни, че преди член 5-и от Вашингтонския контракт стои член 3-ти: " В него е записано, че за по-ефективното реализиране на задачите на контракта, държавите-членки независимо или взаимно ще поддържат и построяват своя самостоятелен или групов потенциал за отговор на въоръжено нахлуване “.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР