Демократична България си поставя за цел да наложи в националния

...
Демократична България си поставя за цел да наложи в националния
Коментари Харесай

Христо Иванов пред българи в Америка: Българската диаспора е извор на възможности за развитие |

Демократична България ” си слага за цел да наложи в националния политически спор нуждата да се подсигуряват един път вечно равните права на сънародниците ни в чужбина да вземат участие в политическия спор, да гласоподават, да бъдат показани.

Това съобщи съпредседателят на обединяването Христо Иванов на онлайн среща с българи от Съединени американски щати и Канада, проведена от групата “Българи в Съединени американски щати ”, която инициира и акцията “Имаш право на България ”.

Той посочи очевидния факт на надигане на българите в чужбина, забележим както от митингите това лято, по този начин и от рекордния брой заявки за гласоподаване зад граница. По думите му въпросът в този момент е по какъв начин тази сила да се трансформира в гласове, не за съответна политическа мощ, а въобще в присъединяване в изборите. Изрази мнението, че включването на българите зад граница в политическия и публичния живот в страната е сигурен метод да се реализира демократизация.

“Втората ни цел е България да не живее с мисълта, че това че има дисапора е някаква покруса, национална рецесия, злополука. Единственото, преобладаващо българския политическия спор, е, че ние би трябвало да ги върнем. Време е като общество и като политици да свикнем, че това ще бъде ситуацията и това състояние в действителност е извор на запас, на благосъстояние, на благоприятни условия за развиване ”, сподели още  Иванов.

България ще бъде страна, преляла оттатък своите физически граници. Тя би трябвало да се научи не просто да разчита на връщането на стопански запас тук, а да подтиква избран оборот – интелектуален, културен, стопански, човешки, да сътвори непрекъснати канали за връзка, административни улеснения, тъй че да може да съществува като една, както ние я назоваваме, Голяма България. Ние изхождаме от мисълта, че там, където има и един български жител, който желае да резервира връзка със страната си, българската страна би трябвало да си сложи за цел да направи тази връзка допустима, съобщи той.

Иванов уточни напъните на “Демократична България ” за въвеждане на отдалечено гласоподаване, концепциите за изборен регион “Чужбина ” и въвеждането на електронно ръководство като стъпки за приобщаването на българите зад граница към ставащото в страната.

“Нашият законодателен пакет, ориентиран към въвеждането на отдалечено гласоподаване и електронно ръководство, е подготвен и ще го внесем в първия ден на Народното събрание. Няма да губим нито минута от това да постановяваме дневен ред ”, сподели съпредседателят на “Демократична България ”.

Като други цели на “Демократична България ” той уточни икономическите ограничения, ориентирани към превъзмогване на резултатите от коронавирус рецесията, използването на имунизационен проект, намаляването на административното задължение за българите посредством въвеждане на работещо електронно ръководство, реформирането на администрацията, регулаторите и правосъдната система, обезпечаването еднакъв достъп до качествено обучение от всяко дете и други Христо Иванов прикани българите в чужбина, в случай че не могат да гласоподават на парламентарните избори, да се обадят у дома в България и да убедят околните си, че е значимо да отидат до урните.

“Обадете се у дома, поговорете с околните си. Не можем да си позволим в името на ориста на България безразличие, бездейност, гледане в профил. Този път би трябвало да участваме. Всички ние имаме право на една по-добра България ”, сподели Иванов.

Парламентарни избори 2021 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР