Демократична България оттегля доверието си от кмета на район Красно

...
Демократична България оттегля доверието си от кмета на район Красно
Коментари Харесай

"Демократична България" оттегля доверието си от кмета на район "Красно село"

" Демократична България " отдръпва доверието си от кмета на регион " Красно село " Росица Станилова, от която партия е и самата тя. " Кметът на регион " Красно село " госпожа Станиславова е основала морално неприемлив казус, определяйки сама себе си за началник на план, получаващ в допълнение възнаграждение по изпълнявана от районната администрация европейска стратегия. Тази заран управлението на обединението прикани госпожа Станиславова да откри метод да възвърне взетите от нея средства. След като тя не направи това, " Демократична България " подарява равностойността на тази сума на SOS детски селища ", обявиха от партията.

" Демократична България " отдръпва политическото си доверие от госпожа Станиславова. Призоваваме за цялостен одит на приложението на тази стратегия във всички софийски региони и настояваме резултатите да бъдат направени обществени ", декларират още от партията.

41 526 лв. е сумата, която е изплатена като хонорари на 5 души, сред които и кметицата на регион " Красно село " Росина Станиславова, за целия интервал на плана " Патронажна грижа ". Това съобщи самата тя тази заран в ефира на Българска национална телевизия по време на спор с общинския консултант, който заяви за подозрения за злоупотреби след сигнали.

Подозрението е, че кметицата е платила на себе си и чиновници 1/3 от парите за възрастни с COVID-19 - изказванието обаче беше за 104 000 лв.. Скандалът се разгоря по време на вчерашното съвещание на финансовата комисия на Столичния общински съвет (СОС).

Управляващият орган на Оперативна стратегия " Развитие на човешките запаси " стартира инспекция на плана на столичния регион " Красно село " по мярката " Патронажна грижа за възрастни хора и лица с увреждания - Компонент 3 ", след медийните изявления за разпределението на средствата по плана. Ръководителят на Управляващия орган сезира Агенцията за държавна финансова ревизия (АДФИ) и Главната ревизия по труда (ГИТ), които да се произнесат по подготвеност дали има нарушавания при ръководството на плана.

До момента ОПРЧР е направила една инспекция на място за осъществяването на план " Район Красно село - по-близо до жителите - патронажна грижа ". Обект на инспекцията са постигнатите резултати от плана, в това число брой нуждаещи се, получили услуги в дома си от екипите на " Патронажна грижа ".

Управляващ орган на ОПРЧР ще извърши инспекции на всичките 17 столични региона, които дават услуги по мярката " Патронажна грижа за възрастни хора и лица с увреждания - Компонент 3 ".

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР